Όταν «τρως» 60 πόντους ημίχρονο, δεν μιλάς

Στα «χαρτιά» προμηνυόταν ματσάρα, όταν όμως ξεκίνησε ο αγώνας, η απογοήτευση ήταν το συναίσθημα που κυριάρχησε στις προσδοκίες μας.

Μιλάμε για το παιχνίδι κυπέλλου μεταξύ Προμηθέα Πατρών και ΠΑΟΚ, με τους γηπεδούχους να καθαρίζουν εύκολα τους φιλοξενούμενους, επικρατώντας 100-86. Οι γηπεδούχοι ήταν σαρωτικοί στο α΄ ημίχρονο πετυχαίνοντας 60 πόντους!

 Το θέμα του κειμένου όμως δεν είναι η παράσταση των Πατρινών, αλλά οι δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ, Άρη Λυκογιάννη. Σαν σελίδα έχουμε εκφράσει πολλάκις τον θαυμασμό μας για τον τρόπο που ο Έλληνας coach εμπνέει και μιλά στους παίκτες του.

Ωστόσο, προχθές οι δηλώσεις του ήταν μια σκέτη ανορθογραφία

Τι είπε μετά το τέλος του αγώνα:

«Στο πρώτο ημίχρονο, έγιναν πολλά πράγματα που μας επηρέασαν για να δημιουργηθεί αυτή η μεγάλη διαφορά. Στο δεύτερο ημίχρονο το παλέψαμε, αλλά τελικά δεν τα καταφέραμε. Συγχαρητήρια στον Προμηθέα. Από την αρχή της χρονιάς έως σήμερα έχουν αλλάξει τα 2/3 της ομάδας για διάφορους λόγους. Αυτό όπως είναι φυσικό, επηρεάζει την ομάδα αλλά εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε για το καλύτερο δυνατό».

Η δική μας θέση

Η φράση που «χτυπά» άσχημα στα μάτια μας και τα αυτιά μας είναι ότι «στο α΄ ημίχρονο έγιναν πολλά…».

Επειδή έτυχε να τον παρακολουθήσουμε τον αγώνα και συγκεκριμένα το α΄ μέρος, γιατί μετά δεν είχε νόημα, έχουμε άποψη. Είναι γεγονός ότι δυο-τρία σφυρίγματα ήταν κατά του ΠΑΟΚ και υπερβολικά εναντίον του. Αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για την εικόνα των φιλοξενούμενων. Δεν γίνεται να τρως 60 πόντους λόγω των αποφάσεων των γκρι. Έλεος δηλαδή!

Σόρρυ coach, αλλά η δήλωσή σου ήταν πέρα για πέρα άστοχη. Όταν η ομάδα δέχεται 60 πόντους ημίχρονο, δεν μπορούν να αρθρωθούν λέξεις. Σε καμία περίπτωση. Σε προπονητικό διπλό, τέτοιες άμυνες θα συνοδεύονταν από τις συνήθεις ατάκες των προπονητών «Τους έχετε στείλει Εθνική ομάδα». Η ομάδα στην άμυνα ήταν για γέλια. Αν σε αυτό προστεθούν και οι αντιδράσεις του coach με τα ειρωνικά γέλια σε κάποιες αποφάσεις των διαιτητών, τότε οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι ο συγκεκριμένος ήταν σε «άλλη φάση».

Η πιο δίκαιη και σωστή απάντηση στη μεικτή ζώνη θα ήταν η εξής: «Όταν δέχεσαι 60 πόντους, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να κάνεις κριτική για τον αγώνα». Όταν όμως η σκληρή αλήθεια γρατζουνά τον εγωισμό, και δηλώσεις γίνονται και λέξεις επιστρατεύονται…

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ