Όταν οι οικονομικές υποσχέσεις είναι γραμμένες στην άμμο

Το να είσαι στις μέρες μας επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής μπορεί να είναι μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά η πραγματικότητα έχει διαφορετική μετάφραση με βάση τα δεδομένα του σήμερα στον αθλητισμό. Τα παραδείγματα πολλά και καθημερινά. Ο Covid μάλιστα ξεγύμνωσε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο αυτές τις παθογένειες, που πάντα θα είναι στην επικαιρότητα. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες παίκτες όταν δεν πληρώνονται από τους εκάστοτε προέδρους ή GMs.

Το συναισθηματικό άδειασμα

Η ασυνέπεια στην πληρωμή των δεδουλευμένων μπορεί να είναι μια συναισθηματικά εξαντλητική εμπειρία για έναν επαγγελματία αθλητή. Η αίσθηση ότι τον εκμεταλλεύονται και ότι δεν έχει τον έλεγχο των οικονομικών του -ή του μέλλοντος του- μπορεί να οδηγήσει σε συναισθήματα αδυναμίας, θυμού, απογοήτευσης και απόγνωσης. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι το εν λόγω γεγονός επηρεάζει την ικανότητα του παίκτη να συνεχίσει να παίζει στο καλύτερό του επίπεδο και τον θέτει σε κίνδυνο να μην μπορεί να καλύψει βασικές ανάγκες, όταν η εξάρτησή του από το άθλημα είναι τεράστια.

Ο ρόλος των General Managers

Προφανώς, μας πιάνουν τα γέλια, την ώρα που έχουμε το θράσος να χρησιμοποιήσουμε την λέξη GMs, αντί να πούμε παράγοντες. Μην βαράτε. Είναι μικρή η ζωή για να παίρνουμε όλα τοις μετρητοίς! Αυτή λοιπόν η θέση ελέγχει την υπευθυνότητα του GM για τη διασφάλιση ότι οι παίκτες λαμβάνουν τους μισθούς τους εγκαίρως . Δυστυχώς, η πλειοψηφία αυτών των παραγόντων αποτυγχάνει να το φέρει εις πέρας και μάλιστα πολλές φορές αγνοεί τα αιτήματα των παικτών για πληρωμές, όταν η υπομονή έχει χτυπήσει κόκκινο.

Είναι σημαντικό οι αθλητές να βεβαιώνονται ότι τους δίνονται ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα πληρωμών. Εάν τεθεί ποτέ ζήτημα με τις πληρωμές θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους εκπροσώπους τους και να διεκδικήσουν νομική ενημέρωση.

Η «προδοσία» επιφέρει στους αθλητές πέρα από την οικονομική ανασφάλεια, το αίσθημα της ψυχολογικής δυσφορίας ότι τους εκμεταλλεύτηκε κάποιος τον οποίο είχαν εμπιστευτεί σιωπηρά προηγουμένως.Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντική η έγκαιρη ενημέρωση για τον χαρακτήρα της ομάδας σε θέματα πληρωμών και εκπληρώσεων των δεσμεύσεων που αναλαμβάνουν, όταν καταλήγουν σε συμφωνίες.

Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ