Όταν η εμπιστοσύνη σκοτώνει τους δαίμονες

Την απόκτηση του Κέβιν Πάντερ ανακοίνωσε χθες (18/6) η Αρμάνι Μιλάνο, προσθέτοντας ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα του.

Ο Κέβιν είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό, καθώς έχει αγωνιστεί με τα χρώματα του Λαυρίου, της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού. Η περυσινή χρονιά ήταν κομβική για τον Αμερικανό παίκτη, ο οποίος ανέβηκε σκαλί με την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό και αγωνιζόμενος στην Ευρωλίγκα.

Ωστόσο, η χρονιά δεν κύλησε όπως ο ίδιος θα φανταζόταν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του για το νέο του αυτό ελπιδοφόρο βήμα. Είναι αλήθεια πως η χρονιά στον Ολυμπιακό μέχρι να αναλάβει την τεχνική ηγεσία ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν προβληματική.Μάλιστα, ο Έλληνας προπονητής άφησε να εννοηθεί πως υπολόγιζε βάσιμα στον Πάντερ.

Πάνω λοιπόν σε αυτή την συγκυρία, στάθηκε άτυχος. Η φυγή του Μπλατ και η προπονητική στάση του Κεμζούρα ήταν ανασταλτικοί παράγοντες για την προσωπική του εξέλιξη στα νέα δρώμενα.

Η επιστροφή στα γνώριμα λημέρια

Η χρονιά όμως συνεχίστηκε και η μεταγραφή του στον Ερυθρό Αστέρα, έσωσε τον ίδιο τον παίκτη, ο οποίος ήταν στην κυριολεξία άλλος άνθρωπος. Για το λόγο αυτό και εμείς ασχολούμαστε σήμερα με το κεφάλαιο «Πάντερ».

Η ψυχολογία είναι το Α και το Ω στον αθλητισμό και ειδικά στο μπάσκετ έχει πρωτεύοντα ρόλο. Η εμπιστοσύνη στον Ντράγκαν Σάκοτα έλυσε τα βαριά πόδια του Κέβιν, ο οποίος ξανάνιωσε και απελευθερώθηκε.

Αποτέλεσμα των εμφανίσεων με την ομάδα του Βελιγραδίου η μεταγραφή του στην Αρμάνι, που πάει για μεγάλα πράγματα! Σε προσωπικό επίπεδο, αυτό λαμβάνεται ως δικαίωση. Οι αναποδιές είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Η χημεία προπονητή και παίκτη δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά αν επιτευχθεί, όλοι θα είναι χαρούμενοι και ειδικά αυτός που κάθεται να δέσει τα κορδόνια του στον πάγκο.

Στα δικά μας τουλάχιστον μάτια, όταν έχεις την ευτυχή την συγκυρία να δέχεσαι κάλεσμα για νέα υψηλή πρόκληση, τότε είσαι αυτομάτως πετυχημένος.  

Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here