Ολυμπιακός: Ανάγκη για άνοιγμα του rotation – Ποιοι παίκτες είναι εκτός κλίματος

Η πρώτη 6άδα παικτών του Ολυμπιακού τα πηγαίνει περίφημα μέχρι τώρα, όμως η σεζόν είναι μεγάλη και το rotation ΠΡΈΠΕΙ να ανοίξει. Και στον Πειραιά βλέπουν πολλά από τα μέλη της 2nd Unit τους να μην μπορούν να ακολουθήσουν τους βασικούς (μοναδική εξαίρεση, αν και δεν ξέρω για πόσο ακόμα, ο Λαρεντζάκης). Bolomboy, Peters και Canaan μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι εκτός κλίματος και να έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις περυσινές προσθήκες (Dorsey, Walkup, Fall), που βγήκαν μια προς μια λίρα 100.

Η μεγάλη απογοήτευση όμως έρχεται από έναν παλιό στην ομάδα, τον Shaq McKissic, που πέρυσι ήταν ο άνθρωπος που ερχόταν από τον πάγκο και ανέβαζε άμεσα και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό όλη την ομάδα. Εν αντιθέσει φέτος, μέχρι στιγμής με ελάχιστες εξαιρέσεις, μετατρέπεται σε αχίλλειο πτέρνα και φέρνει σε τέλμα το παιχνίδι του Μπαρτζώκα. Το transition παιχνίδι του φτεροπόδαρου G/F δεν έχει εμφανιστεί ακόμα, ενώ το μεγαλύτερο πλήγμα που “γράφει” φανερά στο παιχνίδι του είναι η χαμένη του αυτοπεποίθηση, η οποία αποτυπώνεται ξεκάθαρα στη γλώσσα του σώματός του.

Το πάντρεμα με τον Σλούκα

Ο Μπαρτζώκας στα τελευταία ματς τον παίζει ακριβώς 10:00 σε κάθε αγώνα και συγκεκριμένα του δίνει ολόκληρη την 2η περίοδο, όπου προσπαθεί να τον ταιριάξει με τον Σλούκα, ο οποίος πλέον είναι ένας από τους λιγοστούς PGs που συνδέουν με μεγάλη αποτελεσματικότητα τη δυνατή με την αδύνατη πλευρά. Ωστόσο η ανελέητη drop άμυνα στον Αμερικάνο τον κάνει επιπλέον διστακτικό στην τελική προσπάθεια και ο ίδιος τείνει να έρθει αρκετά πίσω, τότε που ξεκινούσε να κερδίζει τα λεπτά του στο rotation μέσω της άμυνας.

Είδαμε επίσης την Bayern να επιστρέφει από το -16 σε αυτή την περίοδο με τον Bolomboy να χάνει σχεδόν κάθε μάχη από τον Rookie, Gillespie, ο οποίος με την Help n’ Recover άμυνά του έκοψε την επικοινωνία περιφερειακών-ψηλών και καθάρισε τα rebound, με την Bayern να επιστρέφει μέχρι και στο -4, στα λεπτά των Bolomboy, Peters, McKissic στο παρκέ (-15, -10, -10 αντίστοιχα). Η χρονιά είναι μεγάλη το ξαναλέμε και ενδεχόμενος τραυματισμός ή κόπωση θα είναι ένα πάρα πολύ απαιτητικό τεστ για τη συγκεκριμένη ομάδα.

EUROLEAGUE 2022-2023 / ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ – ΟΣΦΠ

Σε κάθε περίπτωση, ο καταπληκτικός Ολυμπιακός μετράει πλέον 6-2 ρεκόρ με 4/4 μακριά από το ΣΕΦ. Ο Vezenkov που είναι απλά ασταμάτητος και ο Fall, του οποίου η παρουσία δίνει εντελώς διαφορετική υφή στην ομάδα, ήταν οι πυλώνες της νίκης. Πέρα από τους ατομικούς αριθμούς των δυο ψηλών, ο ΟΣΦΠ στα λεπτά συμμετοχής τους “έγραψε” +19 και +21 αντίστοιχα.

Η συνέχεια επί της οθόνης με διπλή εβδομάδα να έπεται σε Τελ Αβίβ και Πειραιά με ALBA.

Επιμέλεια: Outsider

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ