Οι τυχεροί ανυπόμονοι!

Σε ρυθμούς και δεδομένα εκ διαμέτρου αντίθετα με τα δικά μας κινούνται οι ομάδες μπάσκετ της Ισπανίας. Όπως είναι εδώ και πολύ καιρό γνωστό, το διάστημα 17-30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Βαλένθια η τελική φάση της Liga Endesa.

Ενδεικτικό στοιχείο της λαχτάρας για επιστροφή στη δράση το γεγονός ότι 125 χώρες – συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας – θα μεταδώσουν τις σπουδαίες αυτές αναμετρήσεις.

Ο περιχαρής Λάσο

Ο προπονητής των Καστιγιάνων ανυπομονεί για την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων. «Μετά από μια κατάσταση στην οποία υποφέραμε, επιστρέφοντας στην κανονικότητα είναι κάτι που όλοι φιλοδοξούσαμε, να παίξουμε μπάσκετ. Όλοι ανυπομονούμε» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι: «Έχουμε μπροστά μας ένα διαφορετικό τουρνουά. Είναι η τελική φάση όπου ο πρωταθλητής θα βγει σε 14 μέρες, να φτάσει στο τέλος ζωντανός και να προσπαθήσει να μην έχει τραυματισμούς. Το πιο κοντινό σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων».

Άλλη πραγματικότητα

Όπως είναι φυσικό δεν γίνεται να μην γίνει σύγκριση με την δική μας εγχώρια επικαιρότητα. Αν θα μπορούσαμε να περιγράψουμε με ένα χρώμα την πραγματικότητα του ελληνικού μπάσκετ, αυτό θα ήταν το μαύρο.

Με τις fast track αποχωρήσεις ομάδων της Α1 και τα καινούργια δεδομένα που διαμορφώνονται στην ομάδα του Παναθηναϊκού, θα ήταν ίσως αφελής η διατύπωση ενός στοιχειώδους ερωτήματος για την επόμενη μέρα.

Πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση, της οποίας το παρόν και το μέλλον είναι ζοφερά. Ας ξανανιώσουμε λοιπόν στις πλάτες των Ισπανών, για να θυμηθούμε αυτό που αγαπάμε!

Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here