Οι προεκτάσεις του υγιούς μπάσκετ – «Η σοβαρότητα είναι η πηγή της απόλαυσης»

Όλοι μας παίζουμε μπάσκετ και ο καθένας αγαπά με τον δικό του τρόπο το εν λόγω άθλημα. Ωστόσο, αυτό που ξεχωρίζει είναι ο σεβασμός με τον οποίο το αντιμετωπίζει ο καθένας σε όλες του τις διαστάσεις. Από μια ωραία κίνηση στο γήπεδο, μέχρι και την ώρα που θα φτάσει στο γήπεδο για προπόνηση.

Ο εξαιρετικός, ώριμος και ωραίος πραγματικά τύπος Thomas Walkup, δίνει μια νέα οπτική στο μπάσκετ, μιλώντας στην ΕΡΤ. Εμείς απομονώσαμε ένα κομμάτι των υπέροχων δηλώσεων του, για να δώσουμε έμφαση στις διαχρονικές σταθερές του σπορ.

«Δεν είναι αρκετοί οι τίτλοι που έχουμε κερδίσει μέχρι στιγμής. Τη στιγμή που αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι είναι ωραία, είναι αρκετά, τότε παραιτείσαι. Αυτή είναι λάθος νοοτροπία. Η σωστή σκέψη είναι ότι ακόμα κι αν έχουμε κάνει κάτι φανταστικό φέτος, την επόμενη χρονιά προσπαθείς να τα πας ακόμα καλύτερα.

Κατά την άποψή μου, όσο πιο σοβαρός είσαι, τόσο περισσότερο απολαμβάνεις το μπάσκετ. Όταν κάνεις τα πράγματα με το σωστό τρόπο, όταν δεν παίζεις εγωιστικά, όταν όλοι μοιράζονται την μπάλη, τότε είναι που χαίρεσαι πραγματικά το παιχνίδι. Αν τεμπελιάζεις, είσαι χαλαρός και δεν παίρνεις το παιχνίδι στα σοβαρά, για εμένα αυτό δεν έχει πλάκα. Είναι ευλογία όταν η μπάλα κινείται γρήγορα, εκτελείς, παίζεις σπουδαία άμυνα και έχεις ρυθμό στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο μόνος τρόπος να το πετύχεις αυτό είναι αν παίρνεις το παιχνίδι και τις προπονήσεις στα σοβαρά.

Δεν ξέρω αν υπάρχει αυτό το πράγμα που λέγεται τέλειο μπάσκετ, αλλά νομίζω ότι παίζουμε μπάσκετ με τον σωστό τρόπο. Θα πω όχι, γιατί δεν είμαστε τέλειοι. Το μπάσκετ δεν είναι τέλειο και δεν θα γίνει ποτέ».

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ