Οι περιπτώσεις των πράσινων φευγάτων Χουγκάζ – Μαντζούκα και οι προσδοκίες

Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό ο Νίκος Χουγκάζ, ενώ δανεικός στον Άρη ο Λευτέρης Μαντζούκας.

Για τον πρώτο: Δεν σημαίνει τίποτα αυτή η κίνηση φυσικά. Αυτός είναι ο επαγγελματικός αθλητισμός. Ο Νίκος είναι ένα παιδί με προσόντα, που μπορεί με δουλειά στο άμεσο μέλλον να μας κάνει να εκπλαγούμε. Έχει το πακέτο να κάνει σπουδαία πράγματα, όμως υπάρχει ένα ερωτηματικό ως προς τις ψυχικές του δυνάμεις, αυτό που λέμε “mentality”.

Ο δανεισμός του στο Περιστέρι δεν έδειξε να τον βοηθά ιδιαίτερα. Έμεινε πίσω στον ανταγωνισμό ενός μικρομεσαίου συλλόγου και δεν μπόρεσε ποτέ μέσα στη σεζόν να αναρριχηθεί στο ροτέισον του Σπανούλη και να πετάξει από πάνω του την ταμπέλα του αναπληρωματικού.

Ωστόσο επιμένουμε, ότι οι πολλές ευκαιρίες που θα έχει ακόμα στο άμεσο μέλλον, θα τον βοηθήσουν να δικαιολογήσει γιατί γύρω από το όνομά του είχε δημιουργηθεί μια σημαντική ελπίδα. Έχει μέγεθος, ταχύτητα, παίζει με πρόσωπο -κυρίως- και λιγότερο με πλάτη, αν μπορέσει να αγγίξει τον όρο του PF/C και όχι του PF/SF, θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να καθιερωθεί στην ομάδα αρχικά της εθνικής Ελλάδος κι έπειτα κάποιου μεγάλου συλλόγου.

Αντίθετα, ο Μαντζούκας φαίνεται να πηγαίνει σε μια πολύ καλή κατάσταση για τον ίδιο. Θα παίξει στον Άρη, έναν σύλλογο με τεράστια ιστορία και πάρα πολύ δυνατή βάση οπαδών, που γνωρίζει καλά το άθλημα, έχει ζήσει χρυσές αλλά και μαύρες μέρες και ως εκ τούτου μπορεί να διακρίνει και να εκτιμήσει το πραγματικό ταλέντο.

Ο Λευτέρης θα έχει φυσικά αναβαθμισμένο ρόλο και χρόνο στη νέα του ομάδα, θα μπορέσει να δουλέψει δίπλα σε έναν πολύ ικανό κόουτς κάποια πράγματα και να ωριμάσει σαν αθλητής, ενώ το αρκετά ανταγωνιστικό επίπεδο του EuroCup σε συνάρτηση με την εντός Ελλάδος πορεία, θα είναι τα πιο απαιτητικά κριτήρια αξιολόγησης για τον ίδιο.

Ως PF κι έπειτα SF μπορεί στο άμεσο μέλλον να πλησιάσει στο προφίλ του σπουδαίου άλλοτε αρχηγού της εθνικής ομάδας, Μιχάλη Κακιούζη, και να σταδιοδρομήσει ως ένας σκόρερ από τις θέσεις των Forwards. Η αμυντική του προσαρμογή στις τακτικές του Καστρίτη αλλά και η αποτελεσματικότητά του από μακριά θα είναι για τον ίδιο τα “εισιτήρια” για την αύξηση χρόνου συμμετοχής και επομένως και του στάτους του αθλητή.

Καλή επιτυχία και στους δυο!

Outsider

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ