Οι δηλώσεις «πολυτελείας» του Σάρας

Νέα αρνητικό αποτέλεσμα και νέα ήττα για την Ζαλγκίρις. Η τέταρτη συνεχόμενη βαθμολογική απώλεια ήλθε δια χειρός Ερυθρού Αστέρα, βυθίζοντας την ομάδα του Κάουνας στον βαθμολογικό πίνακα.

Με σκορ 59-61, ο Ερυθρός πήρε ένα σπουδαίο διπλό απέναντι στο σύνολο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, του οποίου οι δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, περιγράφουν ανάγλυφα την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα.

Οι δηλώσεις

Ειδικότερα, τόνισε πως: «Δυστυχώς, ήταν ένα πολύ κακό παιχνίδι για εμάς, δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, δεν κάναμε πολλά πράγματα που έπρεπε να κάνουμε και στο τέλος πληρώσαμε το τίμημα.

Οι εποχές που περπατούσαμε στους δρόμους του Κάουνας με το κεφάλι ψηλά, έχουν τελειώσει. Είναι παρελθόν. Ο Βέστερμαν και ο Ντέιβις δεν είναι πια στην Ζαλγκίρις. Κάποιος πρέπει να βγει μπροστά και να ηγηθεί της ομάδας.

Δεν ανησυχώ για τη βαθμολογία. Ανησυχώ για τα λάθη που επαναλαμβάνουμε. Το σύστημά μας δεν θα αλλάξει. Πιστεύουμε σε αυτό. Δεν θα αλλάξουμε το σύστημα, μέχρι να χάσουμε ένα παιχνίδι, εξαιτίας του συστήματός μας».

Η ερμηνεία

Είναι γεγονός πως ο coach είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος και μιλάει με άκρως ειλικρινή επιχειρήματα, αποφεύγοντας αόριστες δηλώσεις και αναλύσεις. Είναι ακριβής στον λόγο του και διατυπώνει απόψεις με ονοματεπώνυμο.

Η αναφορά στους πρώην πρωταγωνιστές της ομάδας του και η αναγνώριση της προσφοράς τους δεν είναι κάτι αμελητέο. Απεναντίας, δείχνει αθλητικό μεγαλείο και αναγνωρίζει το μερίδιο που είχαν στην επιτυχή πορεία της ομάδας την περασμένη σεζόν, με αποτέλεσμα να πιστωθεί με μεταγραφή άλλου level στην καριέρα τους.

Τέτοιες δηλώσεις βέβαια σπανίζουν στον χώρο του αθλητισμού. Σίγουρα, το επίπεδο αυτής διοργάνωσης είναι αρκετά υψηλό και σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού. Οι περισσότεροι προπονητές μιλάνε σωστά και εμείς αναμένουμε με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις τους.

Σήμερα εκθειάζουμε την περίπτωση του Σάρας, ο οποίος δεν παρασύρεται και δεν αλλοιώνει την φιλοσοφία για χάρη του αποτελέσματος. Η φράση «Δεν θα αλλάξουμε το σύστημα, μέχρι να χάσουμε ένα παιχνίδι, εξαιτίας του συστήματός μας», αναδεικνύει μια άλλη πτυχή του αθλήματος, σπάνια για τα δικά μας ελληνικά δεδομένα.

Ο Σάρας έχει δικαιωματικά την πολυτέλεια να λειτουργεί με βάση την λογική ή καλύτερα την ιδεατή πραγματικότητα. Η διοίκηση να δώσει πίστωση χρόνου στον προπονητή της, ο οποίος θα δουλέψει απερίσπαστα το πλάνο που έχει σχεδιάσει και ο χρόνος να είναι ρυθμιστής της κρίσης του.

Το συνεχόμενο «σταύρωμα» με τελευταίο παράδειγμα την απόλυση του Αργύρη Πεδουλάκη αλλά και όσα λαμβάνουν χώρα στο ελληνικό πρωτάθλημα, συνθέτουν την οπτική που έχουμε ως λαός και φίλαθλοι απέναντι στον αθλητισμό και στο μπάσκετ επί του προκειμένου. Για τον λόγο αυτό, κρίνονται ως δηλώσεις πολυτελείας, οι τοποθετήσεις του αξιοθαύμαστου και ευρηματικού προπονητή, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here