«Όχι» της Ομοσπονδίας Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης στην έμφυλη βία

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία ανέλαβαν από κοινού η ΟΔΚΕ, η ΕΟΚ ο ΕΣΑΚΕ και το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ενώνοντας τις δυνάμεις τους για να ενισχύσουν την προσπάθεια καταπολέμησης της έμφυλης και οικογενειακής βίας και εντός των αθλητικών χώρων.

Με την εμφάνιση του ειδικού λογοτύπου της Γραμμής SOS 15900, στο αριστερό μανίκι της εμφάνισης διαιτητών και κατά τη διάρκεια των τελικών της Basket League, θα «ταξιδέψει» το μήνυμα κατά της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

Ο Πρόεδρος της Ο.Δ.Κ.Ε. Παντελής Ελευθεριάδης, δήλωσε: «Σήμερα, ίσως είναι ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα, φθάνοντας στο αποκορύφωμα του ελληνικού πρωταθλήματος, της Basket League. Σε συνεργασία με την ΕΟΚ απευθυνθήκαμε στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας και ζητήσαμε να κάνουμε χρήση του λογοτύπου της Γραμμής SOS 15900 στις εμφανίσεις των διαιτητών. Η έμφυλη βία είναι ένα φαινόμενο το οποίο μαστίζει την ελληνική κοινωνία, ταλαιπωρεί χιλιάδες οικογένειες, χιλιάδες γυναίκες στη χώρα μας. Ο Έλληνας διαιτητής είναι κομμάτι αυτής της κοινωνίας και έχοντας ως στόχο την απονομή δικαιοσύνης και μέσα στο γήπεδο, οφείλει και μέσα από την εμφάνισή του, να περάσει το μήνυμα μηδενικής ανοχής στη βία. Θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή και κυρίως την υφυπουργό κα Κεφάλα που μας συμπαραστάθηκε και μας έδωσε τη χαρά να υλοποιήσουμε αυτή τη δράση».

Όπως ανέφερε η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με φορείς του αθλητισμού, μεταφέροντας το μήνυμα μηδενικής ανοχής σε κάθε μορφή βίας. Μέσω των τελικών αγώνων, οι διαιτητές της Basket League, θα λειτουργήσουν ως πρεσβευτές αυτού του μηνύματος, θυμίζοντας σε όλες και όλους ότι η υποστήριξη και η αλληλεγγύη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αθλητικής κοινότητας και ότι η βία δεν έχει καμία θέση στην κοινωνία μας. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του ΕΣΑΚΕ, που το Υπουργείο μας «αγκάλιασε» με ιδιαίτερη θέρμη, θέλοντας μέσα από μία ακόμη δράση, να ενημερωθούν όλο και περισσότεροι άνθρωποι για τη Γραμμή SOS και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες, να αισθανθούν ασφάλεια και εμπιστοσύνη, ώστε να μιλήσουν και να ζητήσουν βοήθεια. Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, που ελπίζουμε να είναι μόνο η αρχή για νέες συνεργασίες και συμπράξεις, που θα συμβάλλουν στην επίτευξη του κοινού μας στόχου».

Εκπροσωπώντας την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η πρώτη εκλεγμένη γυναίκα στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Άννυ Κωνσταντινίδου ανέφερε: «Τέτοιες δράσεις, πλέον, είναι απαραίτητες και όλοι πρέπει να συμμετέχουμε, καθώς είναι ένα κοινωνικό θέμα, το οποίο δυστυχώς βλέπουμε να αυξάνεται συνεχώς. Ως πρώην play maker, θεωρώ πώς όλοι πλέον πρέπει να δίνουμε «assist» στην ευρύτερη κοινωνία, ώστε να καταλάβουμε την έκταση του προβλήματος, που δεν αφορά μόνο γυναίκες αλλά και άνδρες. Ο καθένας μας μπορεί να συνεισφέρει και να συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια».

Κλείνοντας, ο Γενικός Διευθυντής του ΕΣΑΚΕ Ευθύμης Ρεντζιάς, δήλωσε: «Το επαγγελματικό μπάσκετ δεν θα μπορούσε να μη συμμετέχει σε αυτήν την τεράστια προσπάθεια. Θέλω να πω, συγχαρητήρια γι’ αυτήν την πρωτοβουλία και από πλευράς μας, είμαστε εδώ για να προσφέρουμε, να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Πιστεύω πως με μικρές – μικρές κινήσεις, στο τέλος γίνονται πολλά και η προσπάθεια γιγαντώνεται. Εύχομαι όλο αυτό να είναι μόνο η αρχή και όλοι μαζί ενωμένοι, όλο το μπάσκετ, να σταθούμε απέναντι σε κάθε είδους βία»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ