Ο βιαστικός Αγραβάνης και το άκυρο momentum της δήλωσής του

To σχόλιό του για το νικητήριο στου του Μίσιτς κόντρα στον Ολυμπιακό έκανε ο Δημήτρης Αγραβάνης σε διαδικτυακή εκπομπή του ΕΟΚ web radio.

Η προπονητική παρέμβαση του Έλληνα αθλητή δεν είναι λανθασμένη και κρύβει μπασκετική επαφή και γνώση. Ωστόσο, το timing που επιλέγει να εκφράσει την άποψή του είναι λάθος.

Λάθος γιατί, στην παρούσα φάση επικρατεί απογοήτευση και στενοχώρια για τον αποκλεισμό και ειδικά με τον τρόπο που ήρθε. Είναι πραγματικά κακό momentum. Θα πείτε από την άλλη, ότι εκφράζει την ειλικρινή του θέση και δεν κρύβεται. Δεκτό. Επειδή όμως είναι αθλητής και έχει (θεωρητικά πάντα) το feeling του παίκτη και της αθλητικής ψυχολογίας, οφείλει να σωπάσει και να «κρυφτεί» προς το παρόν. Σε δεύτερο χρόνο, που θα κοπάσει αρκετά το κύμα απογοήτευσης και πίκρας, μπορεί να τεκμηριώσει την γνώμη του και να εξηγήσει το σκεπτικό του, το οποίο χαρακτηρίζεται από ορθότητα και καμία ειρωνική διάθεση.

Η τέλεια και άκρως έξυπνη απάντησή του σύμφωνα με εμάς θα ήταν η εξής:

«Σχετικά με το σουτ του Μίσιτς, η αλήθεια είναι ότι πολλά μπορούν να ειπωθούν. Ο καθένας έχει τη γνώμη του.Και εγώ φυσικά τη δική μου και διαφωνώ με τη συντριπτική πλειοψηφία των όσων λέγονται και διατυπώνονται. Ωστόσο, σεβόμενος και αντιλαμβανόμενος την ψυχολογική κατάσταση των παιδιών, θα προτιμούσα να αποφύγω την απάντηση και να σιωπήσω».

Αυτή ναι. Είναι απάντηση παίκτη που δείχνει πραγματική ενσυναίσθηση.

Η δήλωσή του

«Ο Μίσιτς έβαλε ένα σουτ το οποίο μπορεί να φαίνεται στο κοινό δύσκολο, αλλά δεν είναι καθόλου δύσκολο. Ο Μίσιτς απέναντι στον Βεζένκοφ έχει μεγάλοmiss-match, γιατί έχει την ευχέρεια να ντριμπλάρει όπως θέλει και να προετοιμάσει το σουτ του, να πατήσει γερά και να «εκτελέσει». Αυτοί οι παίκτες κάνουν ειδική ατομική προπόνηση για το τελευταίο σουτ. Τα contest που γίνονται στην προπόνηση είναι πολύ πιο δύσκολα από αυτά του αγώνα. Απ’ τη στιγμή, λοιπόν, που ήταν μέσα ο Σάσα (σ.σ. Βεζένκοφ), δεν έπρεπε να γίνει η αλλαγή απ’ τον Ουόκαπ στο μαρκάρισμα. Για ‘μένα, η καλύτερη επιλογή ήταν να παίξει ο Παπανικολάου στο «4» σε εκείνη τη στιγμή».

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ