Ο «τζόγος» των Τραχώνων δεν κέρδισε τον Αστέρα

Στη σημερινή μας τεχνική προσέγγιση του πρωταθλήματος της Α΄Ανδρών για την Εσκανά, θα «πεταχτούμε» στον Αγ. Δημήτριο για την νικηφόρα αναμέτρηση του γηπεδούχου Αστέρα επί των Τραχώνων.

Διαφορετικοί στόχοι για τις δυο ομάδες με τους Τράχωνες να μένουν ακόμη στη μία νίκη και να ψάχνονται διακαώς για ροζ φύλλα αγώνων. Ακολουθεί η ανάλυση του α΄ημιχρόνου.

Το παιχνίδι

Οι Τράχωνες παίζουν under στην άμυνα στα screen του Αστέρα και στην εμφανή διάθεση των γηπεδούχων να ποστάρουν, στέλνουν πάντα βοήθεια στο χαμηλό post, ώστε να φύγει η μπάλα από εκεί. Είναι ολοφάνερη η διάθεσή τους για “τζόγο” στο μακρινό σουτ, αφού στην εισαγωγική πάσα χαμηλά των κόκκινων, δεν δείχνουν καμία μαχητικότητα, δείγμα ότι ίσως να θέλουν να στείλουν εκεί την μπάλα. Δικαιώνονται στην α΄περίοδο, αφού ο Αγ. Δημήτριος τα έχει “σπάσει” από την περιφέρεια με 0/7.

Από την άλλη επιθετικά οι Τράχωνες, ψάχνουν με 2-2 συνεργασίες να χτυπήσουν σε Mismatch ή Close out καταστάσεις. Συγκεκριμένα στα Flares ο ψηλός με το 33 μένει χαμηλά, αφήνοντας μόνο του τον περιφερειακό να αμυνθεί στο screen και έτσι οι Τράχωνες βρίσκουν σημείο αναφοράς στην επίθεσή τους, ενώ επίσης χτυπάνε ξανά τον 33, θέλοντας να τον βγάλουν έξω με short rolls μετά από PnR, ώστε να εκθέσουν την αδυναμία του στο footwork. Σε μια τέτοια φάση στο 10:50 του βίντεο δημιουργούν μια εξαιρετική συνθήκη για τρίγωνο δυνατής πλευράς με ωραία κυκλοφορία και καλό σουτ, που καταλήγει στο διχτάκι.

O Αστέρας ψάχνει γενικά τον αιφνιδιασμό, είτε με άμεση πάσα-εκτέλεση, είτε με early posts, είτε με drag screens. Οι Τράχωνες δεν έχουν καλή transition άμυνα.

Οι φιλοξενούμενοι εκτελούν μια εξαιρετική Floppy action, αφού δεν τους βγήκε το Down Screen αρχικά για ευνοϊκή συνθήκη και βγάζουν ένα πολύ καλό execution με ελεύθερο εύστοχο σου του 10. Ο Αστέρας συνεχίζει “άκαπνος” από το τρίποντο μετά και την Drop άμυνα των φιλοξενούμενων.

Οι γηπεδούχοι κλείνουν το Α δεκάλεπτο με 0/9 από την περιφέρεια, ωστόσο η κυριαρχία τους στο ριμπάουντ τους κρατά κοντά στο σκορ.

Στην 2η περίοδο οι Τράχωνες κατευνάζουν κάπως (κακώς θα έλεγα) τη διάθεσή τους για εξωτερική εκτέλεση, ενώ ο Αστέρας φροντίζει με High Low παιχνίδι και Κοψίματα από την αδύνατη πλευρά να πάρει σκορ. Επίσης στο κεντρικό Pick που παίζει σχεδόν σε κάθε επίθεση ο Αστέρας, οι Τράχωνες απάντησαν με Hedge Out με την είσοδο του 7 στους ψηλούς (γρήγορα πόδια), ωστόσο το ‘5’ του Αστέρα διαβάζει και εκμεταλλεύεται το μισό δευτερόλεπτο, που μεσολαβεί από το Flash μέχρι την επιστροφή του ψηλού, και εκτελεί για τρεις, δίνοντας το πρώτο τρίποντο σε 10 προσπάθειες για την γηπεδούχο ομάδα.

Οι Τράχωνες απαντάν με Flare Off Ball Screen που μετατρέπεται αυτόματα σε Side PnR και τελειώνει με εκτέλεση μέσης απόστασης από τον 7, που φαίνεται ψηλός με ενέργεια και ταχύτητα

Συμπεράσματα

Οι Τράχωνες παρουσιάζονται δουλεμένοι σε πολλά πράγματα, τα οποία θέλουν αρχειοθέτηση. Πρέπει να τρέξουν καλύτερα τις συνεργασίες τους, να βάλουν ακόμα περισσότερο τον 10 με το καλό του σουτ σε συστήματα ακόμα και εκτός μπάλας, χωρίς να πάρουν παραγωγή, απλώς για “δόλωμα” ή για να κρύψουν κάποιους μη άρτιους τεχνικά παίκτες ως Screeners. Επίσης θέλει δουλειά η πίσω γραμμή αμύνης τους με τις βοήθειες και τις περιστροφές τους να μην είναι σε τόσο καλό επίπεδο.

Από την άλλη πλευρά, ο Αστέρας στηρίζει τη δύναμη του στη ρακέτα και στο ριμπάουντ. Έχουν παίκτες να ακουμπήσουν μπάλες, να πάρουν σκορ και δημιουργία. Είναι αρκετά προβλέψιμοι στο παιχνίδι τους και παίζουν βασιζόμενοι κυρίως στην ατομική πρωτοβουλία. Αμυντικά είναι καλοί και φάνηκε, ότι από τη στιγμή που σταμάτησαν να παίζουν βάθος στο screens και άλλαξαν σε Show n’ Recover ή ακόμα και σε αλλαγή, τα πήγαν καλύτερα.

Διαβάστε ΕΔΩ την ανάγνωση της 8ης αγωνιστικής

Επιμέλεια: Outsider

Πηγή βίντεο: Basketoupoli

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ