Ο Γιόκιτς έδωσε ορισμό στην μπασκετική επιτυχία – Βίντεο

Το μπάσκετ είναι ένα ομαδικό άθλημα. Όλοι γνωρίζουν ότι το καλό κλίμα είναι απαραίτητο για την ομαδική επιτυχία, με τους συμπαίκτες να καθορίζουν το μέγεθός της. Αυτό σημαίνει να έχεις παίκτες που κατανοούν τους ρόλους τους και να συνεργάζονται με έναν κοινό στόχο στο μυαλό τους. Πώς μπορείς να δημιουργήσεις αυτού του είδους τη χημεία στην ομάδα;

Ο Γιόκιτς ανέδειξε τη σημασία της ύπαρξης καλών συμπαικτών, που μπορούν να αναπλληρώσουν τα πλούσια ατομικά χαρακτηριστικά ενός σπουδαία παίκτη. Η FIBA δημοσίευσε το εν λόγω παλιό βίντεο, που μεταξύ άλλων αναδεικνύει την ωριμότητα του Σέρβου σούπερ σταρ.

Η δυναμική

Η δυναμική μπορεί να κάνει τη διαφορά. Το να έχεις συμπαίκτες που κατανοούν ο ένας τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του άλλου, βοηθάει όλους να παίξουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Αυτό σημαίνει ότι όλοι πρέπει να βρίσκονται στην ίδια σελίδα σχετικά με το τι είδους παιχνίδια θα εκτελεστούν, ποιος θα πάρει ποια σουτ και πού πρέπει να βρίσκεται ο κάθε παίκτης στην άμυνα. Η επικοινωνία είναι το κλειδί.

Ανάπτυξη χημείας

Η καλή χημεία μεταξύ των συμπαικτών δεν σημαίνει μόνο κατανόηση των μπασκετικών ρόλων, αλλά και ανάπτυξη εμπιστοσύνης και σεβασμού ο ένας για τον άλλον τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Είναι σημαντικό όλα τα μέλη της ομάδας να είναι ανοιχτά και ειλικρινή μεταξύ τους, ώστε να μάθουν πώς να συνεργάζονται καλύτερα ως μονάδες. Συλλογικές δραστηριότητες, όπως η κοινή παρακολούθηση αγώνων, φαγητό και βόλτες μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση των σχέσεων εντός της ομάδας, διευκολύνοντάς τους να βασίζονται ο ένας στον άλλον σε πιο δύσκολες στιγμές κατά τη διάρκεια αγώνων και προπονήσεων.

Η ύπαρξη ποιοτικών συμπαικτών στην ομάδα είναι απαραίτητη αν θέλετε να γευτείτε την επιτυχία. Δεν χρειάζεστε μόνο παίκτες που κατανοούν τους ρόλους τους, αλλά και ανθρώπους που κατανοούν ο ένας τα δυνατά και αδύνατα σημεία του άλλου, εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον αρκετά ώστε να επικοινωνούν ειλικρινά. Η ενσωμάτωση αυτών των στοιχείων στην ομάδααπό την πρώτη μέρα θα διασφαλίσει ότι όλοι συνεργάζονται για την επίτευξη της νίκης κάθε φορά που μπαίνουν στο γήπεδο! Ας φροντίσουν οι προπονητές να εντάξουν αθλητές που έχουν την προδιάθεση να εξελιχθούν και να αναδειχθούν.

Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ