Ο «χάρτης» των ανόδων και των υποβιβασμών για το 2020/21

Τις προκηρύξεις για τα πρωταθλήματα της περιόδου 2020/21 εξέδωσε χθες η ΕΟΚ, όπου γνωστοποιείται ο αριθμός των ομάδων που ανεβαίνουν κατηγορία και αυτός των υποβιβασμών.

Ειδικότερα:

Α2 ΕΘΝΙΚΗ:

Υποβιβάζονται έξι ομάδες στη Β’ Εθνική. Οι τρεις τελευταίες της βαθμολογίας, έπειτα από κανονική περίοδο και άλλες τρεις από τα playout.

Β’ ΕΘΝΙΚΗ:

Το πρωτάθλημα διεξάγεται με 54 ομάδες, χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους, δύο στο νότο (από 14 ομάδες) και δύο στο βορρά (από 13 ομάδες ο όμιλος).

Την άνοδο στην Α2 θα πάρουν συνολικά 4 ομάδες, δηλαδή ο πρώτος από κάθε όμιλο.

Στη Γ’ Εθνική υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες από κάθε όμιλο νότου και τρεις ομάδες από κάθε όμιλο του βορρά, δηλαδή στο σύνολο 14.

Οι δεύτεροι κάθε ομίλου θα δώσουν αγώνες κατάταξης ώστε να αναπληρώσουν κενά που μπορεί να δημιουργηθούν για την περίοδο 2021/22 στην Α2.

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ:

Η Γ’ Εθνική διεξάγεται με 68 ομάδες χωρισμένες σε έξι ομίλους, τρεις στο νότο και τρεις στο βορρά. Θα ανέβουν στη Β’ Εθνική, συνολικά έξι ομάδες, δηλαδή ο πρώτος κάθε ομίλου.

Από τον πρώτο και τον τρίτο όμιλο, που έχουν από 12 ομάδες, θα υποβιβαστούν πέντε ομάδες, ενώ από τους άλλους τέσσερις ομίλους, που έχουν από 11 ομάδες θα υποβιβαστούν από τέσσερις ομάδες. Συνολικά θα υποβιβαστούν 26 ομάδες από τη Γ’ Εθνική στις τοπικές κατηγορίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ