Μπάρτζος (Εύνικος): Μέλημα της ομάδας η δουλειά με νεαρούς παίκτες – Γιατί είναι ξεχωριστός ο Α Όμιλος

Οι ομάδες του Final 4 για το Κύπελλο της ΕΣΚΑ συμπληρώθηκαν. Ο Εύνικος είναι ένας από τους τέσσερις διεκδικητές του τροπαίου και ο coach της ομάδας, Λάμπρος Μπάρτζος μιλά στο «The Momentum.gr»  για τη συγκεκριμένη πρόκριση αλλά και για το πρωτάθλημα που σε λίγες ώρες (!) ξεκινά.

Coach, αρχικά τι σημαίνει για την ομάδα η πρόκριση στο Final 4 του Κυπέλλου;

Για εμάς τους αθλητές και τους προπονητές της ομάδας δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, είναι ένας θεσμός που θα ασχοληθούμε μαζί του μετά από πολλούς μήνες. Τα παιχνίδια κυπέλλου τα αντιμετωπίσαμε σαν δυνατά φιλικά προετοιμασίας. Ο στόχος μας είναι να κοιτάμε βδομάδα με την βδομάδα να βελτιωνόμαστε σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Ότι άλλο απορρέει από αυτή τη διαδικασία είναι ευπρόσδεκτο όπως η πρόκριση στο Final four. Για το σύνολο του οργανισμού βέβαια απλά θα αναφέρω ότι όσο θυμάμαι τη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου, είναι η πρώτη φορά που θα συμμετάσχουμε στο θεσμό.

Οι βλέψεις που έχετε για το φετινό πρωτάθλημα

Οι βλέψεις μας και οι στόχοι μας τα τελευταία χρόνια που έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια με την διοίκηση και τους αθλητές δεν είναι ποτέ συγκεκριμένοι και βραχυπρόθεσμοι. Έχουμε θέσει στόχους γενικότερους και μακροπρόθεσμους. Σαν σωματείο τοπικών κατηγοριών ως βασικό πλάνο είναι να δουλεύουμε με νεαρά παιδιά από την ευρύτερη περιοχή. Είμαστε καταδικασμένοι να δουλεύουμε σε αυτό το πλαίσιο εκμεταλλευόμενοι το ‘θέλω’ των νέων παιδιών με ‘αντάλλαγμα’ αυτά τα παιδιά αύριο μεθαύριο να μεταπηδήσουν σε ανώτερες κατηγορίες. Επίσης στην προσπάθεια αυτή λοιπόν θέλω να σταθώ ότι φέτος για πρώτη φορά (μιας και το επιτρέπει και η προκήρυξη της ΕΟΚ) και διοικητικά μέσω των προέδρων Χ. Παππού και Δ. Λιόση που υπάρχει άριστη σχέση και προπονητικά με τα stuff των δύο συλλόγων του coach Πανούλια Τ., Αγγελόπουλου Δ. και του υπεύθυνου ανάπτυξης αθλητών Καναρέλη Ι. όπως επίσης και από την πλευρά μας των προπονητών Κατσιόλη Ν. Βάνα Π. και Κ.Μπασέα συμφωνήσαμε να έχουμε κοινή ομάδα under 21 με την Ένωση Ιλίου – ομάδα εθνικών κατηγοριών από την περιοχή – και πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια αυτή η δουλειά θα αποδώσει ακόμη μεγαλύτερους καρπούς.

Στην ουσία σύλλογοι σαν τον δικό μας θέλουμε να είμαστε ένα σκαλοπάτι στη εξέλιξη αυτών των παιδιών, παρέχοντάς τους σωστή δουλειά και μεθοδολογία. Ότι έρθει λοιπόν από αυτή τη διαδικασία είναι αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας. Σίγουρα το να βάλεις ένα στόχο στους επόμενος μήνες όπως π.χ. να παραμείνεις στην κατηγορία λειτουργεί σαν check point να δεις πως τα πηγαίνεις, αλλά είμαστε σε διαφορετική λογική από αυτή που πρέπει να κυνηγήσουμε ένα πρωτάθλημα , μια άνοδο, ένα κύπελλο ή μια συγκεκριμένη επιτυχία. Αν είμαστε αρκετά ικανοί μακάρι να το κάνουμε και αυτό.

Πολλοί λένε ότι ο Α΄Όμιλος είναι πολύ πιο αδύναμος σε σύγκριση με τον Β΄. Ποια είναι η δική σου γνώμη;

Ναι όντως ο Α όμιλος είναι θεωρητικά ασθενέστερος σε σχέση με τον Β,. Το ίδιο είχε γίνει και πέρυσι. Απλά θεωρώ ότι στον δικό μας όμιλο το μόνο αβαντάζ που υπάρχει σε σχέση με τον Β , είναι ότι οι 4 πάνω θέσεις που οδηγούν στην σωτηρία είναι ανοιχτές όλες, και αυτό γιατί το επίπεδο των ομάδων είναι παρα πολύ κοντά. Πραγματικά ο Α όμιλος αποτελείται από μια 9αδα ισοδύναμων ομάδων πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, παρόλο που δεν έχει την ποιότητα του Β ομίλου. Όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους.

Στον δικό σας όμιλο, ποιες ομάδες πλησιάζουν Χολαργό και Πανελλήνιο  σε επίπεδο φαβορί;

Νομίζω ότι δεν υπάρχει καμία σύγκριση με αυτές τις ομάδες. Κατά κύριο λόγο Χολαργός και Πανελλήνιος , εγώ θα έβαζα και Απόλλωνα αλλά και δευτερευόντος Άμιλλα και Αγίους Αναργύρους, είναι σε μια τελείως διαφορετική λογική από τις ομάδες του ομίλου μας. Οι ομάδες αυτές που προανέφερα έχουν φτιαχτεί από το καλοκαίρι κάποιες για να ανέβουν και κάποιες για να πρωταγωνιστήσουν. Όταν λοιπόν ξεκινάς με τέτοιες βλέψεις προϋποθέτει και άλλη οργάνωση και σχεδιασμό. Το μπάτζετ αυτών των ομάδων δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία ομάδα των ομάδων του ομίλου μας. ‘Αρα καμιά ομάδα στον όμιλό μας δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτές αλλά θεωρητικά θα έδινα λίγο παραπάνω πιθανότητες σε ομάδες που είναι σχεδόν ίδιες τα τελευταία χρόνια όπως το Κουκάκι, ο Αθηναϊκός και ο Πολυνίκης. Αλλά υπάρχουν και οι ομάδες που ανέβηκαν όπως οι Θρακομακεδόνες και η Λυκόβρυση που είναι ίδια σύνολα για χρόνια και θα είναι πολύ ανταγωνιστικές.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ