«Μπάχαλο» η Basket League

Λίγα 24ωρα πριν από το προγραμματισμένο τζάμπολ στο πρωτάθλημα της Basket League, αλυσιδωτές αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να μη χορηγήσει πιστοποιητικό συμμετοχής στον Ιωνικό, ο οποίος γίνεται η πέμπτη ομάδα που αποχωρεί φέτος.

Το πρωτάθλημα είναι πλέον στον «αέρα», καθώς η ΕΡΤ δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά της με τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ενώ ο ΕΣΑΚΕ ανέβαλε το προγραμματισμένο για αύριο τζάμπολ επ’ αόριστον κι ενώ, μόλις μία μέρα πριν, είχε «κλειδώσει» η συμφωνία των δύο για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος από τη δημόσια τηλεόραση για την επόμενη τριετία (2+1 έτη), μέσω κεντρικής διαχείρισης.

Οι 16 ομάδες του καλοκαιριού έγιναν 12, πλέον 11 και ίσως γίνουν και 10, από τη στιγμή κατά την οποία σοβαρό είναι το ενδεχόμενο, το ίδιο να συμβεί και με τον Χαρίλαο Τρικούπη (η απόφαση της ΕΕΑ αναμένεται σήμερα).

Η αντίδραση της ΕΡΤ

Υστερα από όλα αυτά, η ΕΡΤ… ξεκλείδωσε τη συμφωνία με τον ΕΣΑΚΕ, αφού όπως είναι φυσικό μια τόση μεγάλη μείωση των ομάδων, ανατρέπει εκ νέου και δραματικά τους όρους και τα οικονομικά δεδομένα.

Επί της ουσίας, το συμβόλαιο που θα απέφερε ετησίως περίπου 4,5 εκατ. ευρώ στις 12 ΚΑΕ, δεν υφίσταται, ενώ η δημόσια τηλεόραση, όπως είναι λογικό, δεν μπορεί να κάνει μεταδόσεις χωρίς υπογεγραμμένα συμβόλαια.

Το πρώτο τζάμπολ της σεζόν είχε οριστεί αρχικά για τις 10 Οκτωβρίου, μετατέθηκε για τις 17 Οκτωβρίου και τώρα τουλάχιστον για μία εβδομάδα.

Το σίγουρο είναι πως παρασκηνιακά γίνονται προσπάθειες να βρεθεί λύση έστω και την ύστατη στιγμή, με τον Ιωνικό να προτίθεται να καταθέσει σήμερα αίτηση ανάκλησης της απόφασης στην ΕΕΑ. Από την πλευρά του, ο Χαρίλαος Τρικούπης ενημέρωσε χθες βράδυ πως έστειλε τα απαραίτητα έγγραφα που έλειπαν και οι άνθρωποί του εξέφραζαν σιγουριά πως θα λάβουν αδειοδότηση σήμερα.
Πιστοποιητικά συμμετοχής πήραν οι ΑΕΚ, Αρης και Ηρακλής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here