Μεσίνης (Πήγασος Άστρους): Πριν από τον αγώνα με τη Ν.Κίο δεν κοιμόμουν για μια εβδομάδα

Σε μια εποχή που το συμφέρον, ο ατομικισμός έχουν τον πρώτο λόγο και τα συναισθήματα αποτελούν τροχοπέδη, η ανιδιοτέλεια «τρομάζει» και στη συνέχεια συγκινεί. Μια τέτοια περίπτωση ανθρώπου είναι ο Γενικός Αρχηγός του Πήγασου Άστρους, Μάνθος Μεσίνης.

Η ομάδα της Β. Κυνουρίας (ΕΣΚΑΚ) είναι ένα βήμα πριν την άνοδο στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία και το «The Momentum.gr» ήρθε σε επικοινωνία με το Μάνθο για να πιάσει το κλίμα της ομάδας, που το τελευταίο διάστημα έχει προκαλέσει ντελίριο ενθουσιασμού σε όλη την τοπική κοινωνία.

Μάνθο, με το χέρι στη καρδιά, περιμένατε αυτή την εξέλιξη; Μια αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος, με το ένα πόδι στη Γ΄Εθνική;

Σε καμία περίπτωση. Στόχος ήταν μια καλή και αξιοπρεπής πορεία στο πρωτάθλημα. Από την άλλη πλευρά, είναι γεγονός ότι και τη περσινή χρονιά που διεκόπη λόγω Covid, είχαμε κάνει 3/3 και υπήρχε μια καλή προδιάθεση για τη συνέχεια της σεζόν. Φέτος, φαβορί ήταν η Ασίνη, αλλά η μέχρι τώρα πορεία έδειξε το αντίθετο.

Με Αργοναύτη Νέας Κίου και Ασίνη, είδαμε μια τρομακτική παρουσία του κόσμου στο γήπεδο. Περιγράφονται αυτά τα συναισθήματα;

Και στα δύο παιχνίδια ζήσαμε μοναδικές στιγμές που δεν φανταζόμασταν ποτέ. Ειδικά στον αγώνα εναντίον του Αργοναύτη, «πνίγηκε» το γήπεδο με 400 άτομα. Μάλιστα, εγώ από την αγωνία μου για αυτό το παιχνίδι, δεν μπορούσα να κοιμηθώ για μια εβδομάδα. Πήγα στο γήπεδο σχεδόν 3 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα!

Στο Ναύπλιο, εναντίον της Ασίνης, οι οπαδοί φώναζαν «Είναι τρελός ο Γενικός». Νιώθεις δικαιωμένος και γεμάτος για την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό σου;

Είναι αλήθεια πως τα παιδιά με αγαπάνε και είμαστε όλοι μια μεγάλη παρέα. Η δική μου χαρά είναι η προσφορά μου στην ομάδα, για την οποία κάνω τα πάντα. Από το πλύσιμο των ρούχων μέχρι την αφισοκόλληση των παιχνιδιών στο χωριό. Το κάνω όμως για τον τόπο μου, τον αδερφό μου (παίκτης στην ομάδα) και τον σύλλογο που υπεραγαπώ. Θέλω μελλοντικά να βλέπω φωτογραφίες του Πήγασου και να θυμάμαι ότι και εγώ με τη σειρά μου, πρόσφερα κάτι.

Η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας στο αθλητικό αυτό γεγονός;

Ο κόσμος ήταν από την αρχή στο πλάι μας. Στήριζε την προσπάθεια. Μόλις όμως τα νικηφόρα αποτελέσματα αυξήθηκαν, ζεστάθηκε πολύ και ακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον όλες τις εξελίξεις. Είναι γεγονός ότι ζούμε μεγάλες στιγμές. Έχουν περάσει σχεδόν 17 χρόνια από την τελευταία φορά που πήραμε πρωτάθλημα. Αν η ομάδα ανέβει, θα γίνεται πραγματικός χαμός στα εντός έδρας παιχνίδια.

Πώς διαχειριστήκατε τον τίτλο του φαβορί στην εξέλιξη του πρωταθλήματος;

Έχουν μεγάλη διαφορά οι στόχοι μιας καλής πορείας και του πιθανού πρωταθλητή.  Ωστόσο, η παρουσία του Γ. Κοψαύτη (προπονητής -παίκτης) είναι κομβική και σε αυτή την πλευρά. Με την τεράστια εμπειρία του και τις γνώσεις του, προσγείωσε τα παιδιά και τα έχει προετοιμάσει καταλλήλως για να αντεπεξέλθουν πνευματικά στην πρωτόγνωρη αυτή πραγματικότητα, που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Αν και πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο, η επόμενη μέρα έχει βάσεις και πλάνο;

Είμαστε πολύ προσγειωμένοι. Υπάρχει πλάνο και αν με το καλό ανεβούμε στη Γ΄ Εθνική, θα στηριχτούμε στα δικά μας παιδιά με 2-3 πολύ προσεκτικές και μετρημένες προσθήκες. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος, γιατί αν δεν υπάρχει βάση, έχουμε όλοι δει ότι οι ομάδες μετά τις ανόδους τους στις εθνικές κατηγορίες, αργότερα εξαφανίζονται από τον μπασκετικό χάρτη.  

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας (kogass@hotmail.com)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here