Μασλαρινός στο «M»: Κλειδί η προσαρμοστικότητα – Τα Χριστούγεννα η επιστροφή των παικτών στο προ – Covid επίπεδό τους

«Κλίμα» από τις πρώτες εντυπώσεις του νέου προπονητή του Πανσερραϊκού (Β ‘ Εθνική – 4ος Όμιλος), Γιώργου Μασλαρινού, αλίευσε το «The Momentum» κατόπιν επικοινωνίας που είχε με τον ίδιο.

Μια βδομάδα μετά το ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας και το σπουδαίο διπλό στον Εύοσμο, εναντίον του Αίαντα με μόλις 7 παίκτες, ο coach Μασλαρινός μας αναλύει το σκεπτικό του αλλά και περιγράφει την φετινή αγωνιστική χρονιά ως «δύσκολη» ελέω της αποχής που επέβαλε η πανδημία.

1. Αρχικά, η νίκη στον Εύοσμο ήταν έναν αναμενόμενο αποτέλεσμα για σένα;

Σίγουρα, ήταν ένα απαιτητικό παιχνίδι, αλλά αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας. Αν το κάναμε σωστά, υπήρχαν σημαντικές πιθανότητες νίκης. Και εν τέλει τα καταφέραμε.

2. Σε «φόβισε» το γεγονός ότι κατέβηκες στον αγώνα με 8 παίκτες;

Αρχικά, να διευκρινίσω ότι κατεβήκαμε 10 παίκτες, αλλά οι 3 δεν μπορούσαν να παίξουν λόγω τραυματισμών. Επομένως, ναι έπαιξαν 7 παιδιά. Είναι όντως μια πολύ δύσκολη συνθήκη, καθώς αριθμητικά θα είχαμε πρόβλημα και θα έπρεπε να κάνουμε σωστή διαχείριση, προφυλάσσοντας τα παιδιά από φάουλ και την σωματική φθορά.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν μου προκάλεσε φόβο. Ήμασταν αποφασισμένοι και παίξαμε τον αγώνα με αυτοπεποίθηση και πίστη. Για παράδειγμα, δεν έχουμε παίξει μέχρι στιγμής προπονητικό διπλό λόγω των απουσιών. Αυτό όμως δεν με πτοεί. Παίζουμε ειδικές καταστάσεις 2 VS 2, 3 VS 3. Είναι μεγάλο κλειδί η προσαρμοστικότητα στις εκάστοτε συνθήκες.

3. Οι στόχοι της ομάδας για τη φετινή σεζόν

Εμείς θέλουμε να είμαστε σοβαροί, καλοί, οργανωμένοι και να δούμε στο τέλος της χρονιάς σημάδια βελτίωσης σε νεαρούς παίκτες της ομάδας και να αναδειχθούν φυσικά.

4. Πώς βλέπεις το αγωνιστικό επίπεδο μετά την μεγάλη αποχή

Είναι γεγονός πως βλέπουμε τα απόνερα του κορωνοϊού. Το επίπεδο είναι σίγουρα πεσμένο και το δυσάρεστο είναι οι αρκετοί τραυματισμοί παικτών λόγω της μεγάλης αποχής. Εγώ προσωπικά, βλέπω την επιστροφή των παικτών στα δικά τους αγωνιστικά standards περίπου στα Χριστούγεννα.

5. Δεν γίνεται να μην σε ρωτήσω για τον φετινό Παναθηναϊκού, του οποίου έχεις στο παρελθόν υπάρξει παίκτης

Πρόκειται για μια μεταβατική περίοδο. Το δύσκολο κομμάτι αφορά τον κόσμο, ο οποίος έχει συνηθίσει σε άλλα δεδομένα την ομάδα. Θεωρώ όμως ότι βρίσκεται σε καλά χέρια με ανθρώπους ικανούς και έμπειρους για να την επαναφέρουν στον δρόμο των επιτυχιών.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ