Μακρής στο «The Momentum: Η άνοδος στην Α Έσκα σημαίνει επιστροφή εκεί που ανήκουμε

Την άνοδο στην Α Έσκα πανηγύρισε το βράδυ της Πέμπτης (17/3) η Άμιλλα Περιστερίου, όντας πρωταθλήτρια –εκκρεμεί μια ακόμη αγωνιστική – στον 2ο Όμιλο της Β΄Έσκα.

Ο καπετάνιος της ανδρικής ομάδας, Βαγγέλης Μακρής μίλησε στο «The Momentum» περιγράφοντας τη φετινή προσπάθεια και την πίστη που υπήρχε στο πλάνο του καλοκαιριού.

1. Coach, τι σημαίνει αυτή η άνοδος για την ομάδα;

Είναι αναμφισβήτητα μια επιτυχία για τον σύλλογο και την προσπάθεια που κάναμε όλοι. Από την άλλη πλευρά, πρέπει να σημειώσουμε ότι η Άμιλλα είναι ένα ιστορικό σωματείο με παρουσία στη Γ΄Εθνική τα παλιότερα χρόνια και τον coach Αργύρη Πεδουλάκη να έχει συνδέσει το όνομά του με τον σύλλογο.  Επομένως, θεωρούμε τη συγκεκριμένη άνοδο, ως επιστροφή εκεί που ανήκουμε.

2.Στον καλοκαιρινό σχεδιασμό, η άνοδος ήταν ο πρωταρχικός στόχος;

Βασικά η ομάδα σχεδιάστηκε για να πρωταγωνιστήσει και να κάνει το καλύτερο δυνατό. Δεν «φωνάζαμε» ότι θέλουμε την άνοδο, αλλά ενδόμυχα πιστεύαμε πάρα πολύ ότι έχουμε τις δυνατότητες και το υλικό για να διεκδικήσουμε την άνοδο.

3.Πώς κρίνεις το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος στην Β΄Έσκα;

Είναι γεγονός ότι η μετά Covid αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων είχε ως αποτέλεσμα να ανέβουν στις παραπάνω κατηγορίες πολύ δυνατές ομάδες. Φέτος, οι πολύ καλές δεν ήταν τόσο πολλές και με την δημιουργία τριών ομίλων η ποιότητα μοιράστηκε. Επομένως, το επίπεδο ήταν σοβαρό και ικανοποιητικό, αλλά όχι αυτών των περασμένων ετών.

4.Πώς διαχειριστήκατε φέτος την τεράστια αποχή από το γήπεδο λόγω Covid;

Ήταν σίγουρα δύσκολη η επιστροφή στο γήπεδο, μετά από τόση μεγάλη και παρατεταμένη αποχή. Βέβαια, λόγω του επιπέδου της κατηγορίας, η επαναφορά  στη δράση δεν είχε τεράστιο βαθμό δυσκολίας και έγινε σχετικά γρήγορα. Στις πιο πάνω κατηγορίες, ήταν ζόρικα τα πράγματα, καθώς οι αγωνιστικές απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες.

Εμείς πάντως δεν είχαμε σοβαρά προβλήματα. Αντιθέτως, τα πράγματα πήγαν πολύ καλά. Τα παιδιά και εμείς στο προπονητικό staff ήμασταν πολύ προσεκτικοί και στο κομμάτι του κορωνοϊού.

5. Λόγω ανόδου, το υπόλοιπο της σεζόν θα αφιερωθεί στην ανεύρεση των νέων μεταγραφικών στόχων;

Αρχικά, δεν έχω ακόμη μιλήσει με τη Διοίκηση της ομάδας για τη επόμενη χρονιά, παρόλο που οι σχέσεις μας είναι άριστες και οικογενειακές. Ωστόσο, εμείς στην ομάδα επιλέγουμε τη σταθερότητα στους παίκτες που την εκπροσωπούν. Οι προσθήκες θα είναι επιλεγμένες, λίγες και πολύ συγκεκριμένες.

Επίσης, το θέμα των μεταγραφών δεν με απασχολεί το καλοκαίρι, αφού κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου παρακολουθώ αρκετούς παίκτες από όλα τα πρωταθλήματα της Έσκα και την Α’ Εσκανά με αποτέλεσμα να ξέρω ήδη τι θέλω.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ