Κουρής στο Momentum: Κάθε προπονητής καλείται σε διάστημα δέκα μηνών, να κάνει ένα σύνολο παικτών οικογένεια

Ως παίκτης έχει γράψει την δική ιστορία στα παρκέ του μπάσκετ «βομβαρδίζοντας» τα αντίπαλα καλάθια με μπόλικα τρίποντα, καθώς ήταν ένας πραγματικός σουτέρ με περίσσεια αυτοπεποίθηση και φονικό ένστικτο. Τα τελευταία χρόνια, κάνει προσεκτικά βήματα στον χώρο της προπονητικής και πριν από λίγες ημέρες, γνωστοποιήθηκε η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παπάγου.

Ο λόγος για τον Μιχάλη Κουρή, ο οποίος εκφράζει τις πρώτες του σκέψεις στο «The Momentum» σχετικά με το νέο του αυτό βήμα στο ιστορικό σωματείο και σχολιάζει τις προκλήσεις που καλείται να διαχειριστεί.

1.Πρώτος προπονητής σε έναν ιστορικό σύλλογο. Μεγάλο το αίσθημα ευθύνης;

Τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκομαι στην ομάδα του Παπάγου ως βοηθός. Οπωσδήποτε το αίσθημα της ευθύνης είναι πολύ μεγάλο, καθώς πρόκειται για μια ομάδα της οποίας οι φίλαθλοι είναι πολύ μπασκετικοί. Εμείς από την πλευρά μας, θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ένα ελκυστικό μπάσκετ με πολλούς νεαρούς παίκτες, ώστε να δώσουμε χαρά και ικανοποίηση στο κοινό μας.

2.Ποια είναι η δική σου προπονητική φιλοσοφία;

Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να χτιστεί μια ομάδα και να κάνει βήματα προόδου. Δυστυχώς, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στην γενικότερη οικονομία της χώρας και δη στον αθλητισμό, δεν υπάρχουν οι ανέσεις του παρελθόντος. Όλες οι ομάδες κάθε χρόνο αλλάζουν. Και ο κάθε προπονητής καλείται σε διάστημα δέκα μηνών, να κάνει ένα σύνολο παικτών οικογένεια.

3.Εσύ ως γνήσιος σουτέρ, θα «στηρίξεις» την ομάδα σου στο σουτ;

Σίγουρα, το σουτ παίζει πρωτεύοντα ρόλο στο μπάσκετ λόγω του spacing που δημιουργείται. Μου αρέσουν πολύ τα παιδιά που σουτάρουν και σαν προπονητής δίνω μεγάλη έμφαση σε αυτόν τον τομέα. Για το λόγο αυτό μέσα στον χειμώνα, είναι προγραμματισμένες και δύο πρωινές προπονήσεις για σουτ. Αλλά το βασικό είναι ο προπονητής να ενθαρρύνει τους παίκτες του να σουτάρουν, για να έχουν την κατάλληλη ψυχολογία να το κάνουν.

4. Έχουν τεθεί οι στόχοι της ομάδας;

Έτσι, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, με άγνωστο τον αριθμό των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα, είναι δύσκολο να τεθούν ξεκάθαροι στόχοι. Εμείς θα επιδιώξουμε την σωτηρία και από εκεί και πέρα το καλύτερο δυνατό. Άλλωστε, μια ομάδα που θέλει να ανέβει κατηγορία, πρέπει να εξετάσει το αν πληροί τις οικονομικές προϋποθέσεις συμμετοχής της στην Α2.  Εμείς θα στηριχτούμε σε νέα παιδιά με την προσθήκη 2-3 έμπειρων παικτών. Βέβαια, πολλά θα εξαρτηθούν και από τις απαιτήσεις των τελευταίων.

5. Ο κορωνοϊος θα δημιουργήσει περισσότερη δίψα στους παίκτες για παιχνίδι ή το αντίθετο;

Περισσότερη όρεξη. Και αυτό γιατί είδαν όλοι στην πράξη πως μεταφράζεται να χάνεις κάτι που αγαπάς. Μακάρι σύντομα να επιτραπεί και η είσοδος των φιλάθλων στα γήπεδα, γιατί αυτό που βλέπουμε τώρα, μοιάζει σαν ένα άνοστο φαγητό και όλα τα παιχνίδια είναι σαν φιλικά.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here