Κοιτώντας επίμονα μόνο το αύριο, υποτιμάται το σήμερα

Νέα ήττα γνώρισε η ΑΕΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εντάξει, για να μην παρεξηγηθούμε, δεν περίμενε κανείς η Ένωση να βάλει δύσκολα στον επίσης μέτριο Παναθηναϊκό. Η διαφορά είναι χαώδης.

Το θέμα μας όμως είναι οι δηλώσεις του τεχνικού της ΑΕΚ, Στέφανου Δέδα. Μετά τον αγώνα, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Είχαμε κάποια καλά διαστήματα, αλλά όταν το ματς ξέφυγε είχα σκοπό να συντηρήσω την ομάδα και να προφυλάξω τους παίκτες. Κρατάμε τη συμμετοχή του Καρλή και στη συνέχεια θα είμαστε καλύτεροι. Το λέω και το πιστεύω. Έχουν ενσωματωθεί παιδιά στην προπόνηση και σιγά σιγά η ομάδα θα γίνει όπως πρέπει. Θέμα χρόνου να είμαστε δυνατοί».

Η ένστασή μας

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε τα συγκεκριμένα λόγια. Ο Έλληνας coach επαναλαμβάνει τις ίδιες δηλώσεις, μετά από κάθε αγώνα της ομάδας του. Το δικό μας «πρόβλημα» δεν είναι το περιεχόμενο των λόγων του, αλλά η άρνησή του στο τώρα και η συνεχής ματιά του στο αύριο.

Είναι καλό να υπάρχει πίστη, αλλά να λαμβάνουμε υπόψη και το σήμερα. Το οποίο στην προκειμένη περίπτωση είναι προβληματικό, μέτριο και δυσοίωνο. Να υπενθυμίσουμε ότι γνωρίζουμε τα τεράστια προβλήματα που έχει η ομάδα. Εστιάζουμε όμως στο αγωνιστικό και στην οπτική του Έλληνα προπονητή.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις

Οι δηλώσεις του μας θυμίζουν τους μαθητές που δεν διάβαζαν ποτέ κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και υποστήριζαν ότι στις διακοπές του Πάσχα θα είναι απολύτως έτοιμοι για τις πανελλήνιες. Εμείς λαμβάνουμε τις πράξεις ως υπόσχεση των προσδοκιών μας και δυστυχώς για την ΑΕΚ, το γήπεδο δεν υπαγορεύει αισιοδοξία αλλά  πεισματική άρνηση του σήμερα. Γιατί κοιτώντας το αύριο, αγνοούμε το τώρα με αποτέλεσμα ο χρόνος να υποτιμάται ως βασική έννοια και συντελεστής της ύπαρξής μας.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ