Κατσαρέλιας: Ζητούμενο η αθλητική παιδεία και όχι η κατηγορία στη Νέα Πέραμο

Στο πρόσωπο του Γιώργου Μάριου Κατσαρέλια βρήκε η Ένωση Νέας Περάμου τον επόμενο προπονητή της, που θα καθοδηγήσει την αντρική ομάδα στο πρωτάθλημα της Α΄ Εσκανά. Η είδηση δεν είναι τωρινή, αλλά είχε ήδη δρομολογηθεί από τα μέσα του περασμένου μήνα.  

Είναι γεγονός ότι η συγκεκριμένη είδηση ιντρίγκαρε πολύ το «Τhe Momentum.gr» καθώς δεν είναι συχνό φαινόμενο η ανάληψη τεχνικής ηγεσίας από νέα πρόσωπα. Ο νεαρός προπονητής μοιράστηκε τις σκέψεις του μαζί μας και επιβεβαίωσε περίτρανα την άδολη αιτία του ενδιαφέροντος μας να τον γνωρίσουμε. 

Μίλησε για το πρωτάθλημα, τον βασικό στόχο της ομάδας και τις μπασκετικές νόρμες που έχουν καθιερωθεί στον χώρο. 

1. Coach, τι σε έπεισε να αποδεχτείς την πρόταση της Νέας Περάμου; 

Το γεγονός ότι τελείωσα την μπασκετική μου πορεία ως παίκτης στην Πέραμο αλλά και το ό,τι βρίσκω ένα άκρως υγιές και ενδιαφέρον project αποτέλεσαν τις βασικές αιτίες αποδοχής αυτής της πρότασης. Ήθελα ένα οικείο περιβάλλον από πρόσωπα και καταστάσεις για το ξεκίνημα μου ως πρώτος προπονητής

2. Η ομάδα έχει μόλις μια νίκη στο πρωτάθλημα. Είναι εφικτός ο στόχος της παραμονής; 

Θα ήθελα πραγματικά να τονίσω ότι το κεφάλαιο «παραμονή» είναι το τελευταίο που με απασχολεί. Το μεγάλο στοίχημα στην ομάδα είναι τα νεαρά παιδιά του αντρικού να αποκτήσουν αθλητική παιδεία. Να γίνουν σωστοί αθλητές και να αποκτήσουν μια υγιή νοοτροπία. Η ομάδα διαθέτει πολλούς νεαρούς παίκτες, οι οποίοι έχουν πολλά θετικά στοιχεία και τα εχέγγυα για να προχωρήσουν. Αν λοιπόν μέσα από αυτή την διαδικασία εξελιχθούν και κατακτήσουν την ευκαιρία για το βήμα παραπάνω, θα είμαστε όλοι χαρούμενοι. 

3. Έχεις προλάβει να σχηματίσεις γνώμη για το επίπεδο του πρωταθλήματος; 

H αλήθεια είναι πως ναι. Έχω πάρει πληροφορίες, έχω διαβάσει τα ρόστερ και έχω δει βίντεο όλων των ομάδων. Το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι πολύ χαμηλό. Ενώ υπάρχουν πολύ καλές μονάδες στα ρόστερ των συλλόγων, αυτό δεν συνεπάγεται και καλύτερη ποιότητα.

Πολλοί αθλητές με παραστάσεις από τις εθνικές κατηγορίες έχουν επιλέξει την Α΄ Κατηγορία, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο συνεπείς στο πρόγραμμα των προπονήσεων. Σε αυτό το σημείο, ας προσθέσουμε μια ακόμη πραγματικότητα που αφορά την έλλειψη ωρών στην πλειοψηφία των γηπέδων, που επιφέρει μικρή ποσότητα προπονητικής διαδικασίας. Όλα αυτά λοιπόν συμβάλλουν στην χαμηλή ποιότητα του πρωταθλήματος.   

4.Και οι νεαρότεροι παίκτες τι κάνουν; 

Γιατί δεν μπορούν. Εδώ προκύπτει ένα άλλο πολύ μεγάλο και σοβαρό ζήτημα. Τα περισσότερα νεαρά παιδιά υποτιμούν τα τοπικά πρωταθλήματα. Έχοντας δύο καλές χρονιές  με το εφηβικό τους, αναζητούν την τύχη τους στην Α1 και στην Α2. Οι χαμηλότερες κατηγορίες δεν υπάρχουν ούτε σαν σκέψη στο μυαλό τους. Όταν, λοιπόν δεν αγωνίζονται με τις ομάδες τους, αναγκάζονται να «πέσουν» κατηγορίες και στο τέλος καταλήγουν 27 ετών στα τοπικά χωρίς ουσιαστικά παιχνίδια στα πόδια τους. Επομένως, όταν παίκτες μεγάλοι σε ηλικία πριν 7 χρόνια, εξακολουθούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο ακόμα σε αυτές τις ομάδες, το επίπεδο πέφτει. 

5. Έχει ακουστεί ότι η ομάδα κινείται για την απόκτηση δύο έμπειρων παικτών. Είναι κάτι ανακοινώσιμο; 

Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε σε συζητήσεις με δύο παιδιά. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια συμφωνία. Στόχος μας είναι οι παίκτες που θα αποκτηθούν να είναι στο πνεύμα και την νοοτροπία που θέλουμε να χτίσουμε. Να δείξουν τον δρόμο στα νέα παιδιά για το σωστό παιχνίδι και να τους βοηθήσουν να ξεδιπλώσουν τις αρετές τους στο παρκέ. 

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here