Καλλιπολίτης στο «M»: Νίκη – γιορτή για τις ακαδημίες μας η επικράτηση επί του Πανιωνίου

Ήταν αναμφισβήτητα ένα αποτέλεσμα που προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη σε όλους τους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» του ερασιτεχνικού αθλητισμού και δη της Εσκανά.

Ο λόγος φυσικά για την επικράτηση της Δραπετσώνας εναντίον του Πανιωνίου για το θεσμό του κυπέλλου της Ένωσης.  Αν και ο ιστορικός κατέβηκε με κάποιες σημαντικές απώλειες, αυτό σε καμία περίπτωση δεν μειώνει τα credits των νικητών.

Στο πλαίσιο αυτού λοιπόν του μπασκετικού γεγονότος, το The Momentum.gr ήρθε σε επικοινωνία με την «ψυχή» του συλλόγου, τον προπονητή κ. Σάκη Καλλιπολίτη. Ο έμπειρος τεχνικός σχολίασε το αποτέλεσμα της ομάδας του, επαναλαμβάνοντας ότι ο σύλλογος δίνει τη δέουσα προσοχή και φροντίδα στις ακαδημίες του.

Coach, ποιο είναι το πρώτο σου σχόλιο για το αποτέλεσμα;

Είναι σίγουρα μια πολύ μεγάλη νίκη επί ενός ιστορικού σωματείου όπως ο Πανιώνιος. Σαν ομάδα, εμείς σταθήκαμε πολύ καλά στο γήπεδο με εξαίρεση το α’ δεκάλεπτο, στο οποίο κυριάρχησε το άγχος της αναμέτρησης με έναν σπουδαίο αντίπαλο. Στη συνέχεια όλα κύλησαν καλά και ευνοϊκά για εμάς, επιβάλλοντας τον ρυθμό μας.

Η νίκη αυτή «μεγαλώνει» το σωματείο της Δραπετσώνας;

Πάνω από όλα αποτελεί μια τεράστια χαρά για τις ακαδημίες μας. Η προσοχή του συλλόγου είναι στραμμένη γύρω από το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα. Αν αναλογιστεί κανείς, ότι στην 12αδα του κυπέλλου πέντε μέλη προέρχονται από τις ακαδημίες, είναι εύλογος και δικαιολογημένος ο βαθμός της ικανοποίησής μας. Από εκεί και πέρα, είναι μια αθλητική στιγμή που καταγράφεται στα πρακτικά της ιστορίας του συλλόγου

Σας γεμίζει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση η επικράτηση επί ενός πολύ ιστορικού σωματείου, όπως ο Πανιώνιος για το απαιτητικό πρωτάθλημα της Α’ Εσκανά;

Κάθε νίκη είναι αφορμή χαράς και αυτοπεποίθησης. Το φετινό πρωτάθλημα της Α’ Εσκανά είναι όντως πολύ ανταγωνιστικό, καθώς όλες οι ομάδες ενισχύθηκαν σημαντικά. Εμείς από την πλευρά μας, φροντίζουμε να έχουμε πάντα και με συνέπεια ένα αξιοπρεπές μπασκετικό σύνολο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι δύο βασικά στελέχη της ομάδας, όπως ο Ραλλάκης και ο Τσελέκος δεν είναι ακόμη έτοιμοι, λόγω επαγγλεματικών υποχρεώσεων. Οπότε, αναμένοντας την σταδιακή προσαρμογή τους στις αγωνιστικές συνθήκες, θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι μετά την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Eπιμέλεια: Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here