Η σύσταση της ΕΣΚΑ στα σωματεία για «λογικά σκορ» σε αγώνες των υποδομών

Σύσταση στα σωματεία κάνει η ΕΣΚΑ με σημερινή της ανακοίνωση, προκειμένου να υπάρχει μια λογική διαφορά πόντων στους αγώνες των τμημάτων υποδομών.

Αφορμή στάθηκαν τα φαινόμενα χαωδών διαφορών στις πρώτες αγωνιστικές και μέριμνα της Ένωσης είναι η διαφύλαξη της ψυχολογίας των νεαρών αθλητών.

Η ανακοίνωση

«Κατά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου και στις πρώτες αγωνιστικές, παρατηρήθηκαν μεγάλες διαφορές στα σκορ των αγώνων υποδομών.

Προκειμένου αυτές οι διαφορές να μην έχουν αρνητικό αντίκτυπο στους νεαρούς αθλητές και στις νεαρές αθλήτριες, αλλά και στην γενικότερη ψυχολογία των ομάδων, παρακαλούμε τα σωματεία να φροντίσουν ώστε η διαφορά των πόντων σε έναν αγώνα να κρατείται σε ένα λογικό επίπεδο.

Ο Επικεφαλής της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Αγοριών

Γεράσιμος Ζαβιτσάνος

Ο Επικεφαλής της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Κοριτσιών

Βασίλης Κωνσταντακόπουλος».

Το σχόλιο

Αλήθεια, αναρωτιόμαστε πόσο φουσκώνει η υπερηφάνεια των νικητών, όταν «πατάνε» στην κυριολεξία έναν υποδεέστερο αντίπαλο. Καλές οι συστάσεις και οι παραινέσεις, αλλά αν ο προπονητής στερείται βασικής παιδείας και κυρίως ανθρωπιστικής, όλα τα παραπάνω πάνε περίπατο.

Επομένως, ας αυστηροποιηθούν τα κριτήρια πρόσληψης των προπονητών στις ευαίσθητες αυτές ηλικίες και να μην αντιμετωπίζονται οι υποδομές σαν ένα «συμπληρωματικό εισόδημα» για την απόκτηση ενός παίκτη στο αντρικό.

Όταν λοιπόν, αντιμετωπιστεί με σεβασμό η στελέχωση των προπονητών στις υποδομές, δεν θα έχουμε ανάγκη τα ευχολόγια και τις ηθικές εξαρτήσεις των τρίτων.

Μέχρι τότε καλές 50αρες

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ