Η συναισθηματική «παγίδα» της Μπασκόνια

Μέσα στην δίνη του κορωνοϊού και την παρατεταμένη αυτή εσωτερική και εξωτερική κλεισούρα των πάντων, η ψυχολογία μας δοκιμάζεται σε τρομακτικό επίπεδο.  

Ο καθένας μας ψάχνει τρόπους για να δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες, που θα τον κρατήσουν ζωντανό, αισιόδοξο και «οπλισμένο» με περισσότερη κατανόηση και υπομονή. Δεν είναι εύκολο, αλλά απαιτεί θάρρος και τόλμη.

Αυτός ο πρόλογος δεν γίνεται τυχαία, αλλά προκύπτει βάσει της νέας τάξης πραγμάτων, που μας επιβάλλει να επαναπροσδιορίζουμε και να επανεκτιμούμε όσα έχουμε και δεν βλέπαμε νωρίτερα, στην σκιά του θορύβου προ Covid.

Στην Ισπανία, 19 Μαρτίου είναι η γιορτή του πατέρα και η Μπασκόνια επιλέγει να μας «παγιδεύσει» συναισθηματικά και να κλείσουμε λίγο τα μάτια. Το περιεχόμενο της σκέψης είναι καθαρά προσωπικό με έντονες στιγμές περισυλλογής και αξιολόγησης του δώρου της ζωής.

Πολονάρα, Χένρι, Ντράγκιτς και Γκεντράιτις εκφράζουν την αγάπη τους στα παιδιά τους με αφορμή τη σημερινή μέρα, με λόγια στοργής και έντονης συναισθηματικής φόρτισης. Ανάμεσα βέβαια στις ευχές, το ραντεβού και εκτός σπιτιού, δηλαδή στο γήπεδο σύντομα και «κανονικά».

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ