Η σοφή δήλωση Μπαρτζώκα για την σημασία της απλότητας

Μια άκρως ενδιαφέρουσα οπτική για την ωριμότητα που καλούνται να δείξουν οιπαίκτες σε μια τόσο σημαντική και αμφίρροπη σειρά αγώνων Ευρωλίγκα, έκανε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά την σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού επί της Μονακό, με ιδιαίτερη μνεία στο κάτι παραπάνω και τους πρωταγωνιστές.

Το σχόλιό μας

Βέβαια, να προσθέσουμε και εμείς με τη σειρά μας, πώς κάτι τέτοιο καθόλου εύκολο δεν είναι, καθώς απαιτείται τεράστιο μέγεθος προσωπικότητας από την πλευρά των παικτών και το εγώ να πνιγεί στο εμείς για το κοινό καλό. Κάτι τέτοιες διαπιστώσεις και προσεγγίσεις του ιδανικού είναι εύκολες στα λόγια, με δύσκολη μετάφραση στο παρκέ.

Πολλοί προπονητές και «ειδικοί» του χώρου αλλά και του πληκτρολογίου σχολιάζουν χωρίς ουσιαστική μυρωδιά της πράξης και γενικότερα του αθλητισμού. Είναι δύσκολο ο παίκτης να μείνει ενταγμένος στα εφικτά πλαίσια της αγωνιστικότητάς του, με αποτέλεσμα σε παιχνίδια με τεράστιο βάρος, να μπαίνει στα παπούτσια άλλου ευατού για τις ταμπέλες των ηρώων. Εδώ όμως είναι σοφή η παρέμβαση του προπονητή και το κατά πόσο μπορεί να χαλιναγωγήσει τα αυξημένα ένστινκτα του αθλητή του που διψά για διάκριση.

Οι δηλώσεις

Ο Έλληνας coach σχολίασε την άμυνα των Γάλλων, τονίζοντας ότι: «Η αλήθεια είναι ότι πιέζουν σε όλο το γήπεδο και αλλάζουν παίκτες στους δημιουργούς μας και κάνουν καλή δουλειά. Εμείς χρειάζεται να είμαστε σε καλή πνευματική κατάσταση. Να μην κάνει ας πούμε κάποιος 2 βιαστικά φάουλ όπως ο ΜακΚίσικ χθες. Να ξέρουν οι παίκτες ότι πρέπει να κάνει τα απολύτως απαραίτητα,. Όποιος πάει να κάνει το κάτι παραπάνω, του βγαίνει μπούμερανγκ. Αν κάνει τα απλά, θα παίζει περισσότερο».

Για το αν τα παιχνίδια τα κρίνουν οι παίκτες ή οι προπονητές: «Πιστεύω ότι τα παιχνίδια είναι πάντα των παικτών., Οι προπονητές δίνουν κάποιες κατευθύνσεις, αλλά, ιδίως τώρα, οι παίκτες είναι αυτοί που παίζουν και αυτοί τα κρίνουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ