Η μάχη του Greg Oden με τα «γυάλινα» γόνατα και το πτυχίο

Σαν σήμερα πριν δυο χρόνια έπαιρνε το πτυχίο του. Τι άδικο παιχνίδι του επιφύλασσαν τα γόνατά του; Μια καριέρα με τεράστιες περγαμηνές πήγε στράφι.

Ουδέν κακό αμιγές καλού όμως, και το ανάποδο…

Αυτός είναι ο Greg Oden, το No 1 Draft Pick στο Draft του 2007.

Είδε την καριέρα του να καταστρέφεται εξαιτίας των γυάλινων γονάτων του, μια καριέρα που προμηνυόταν να τον αναδείξει ως έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες της εποχής του. Αυτός όμως αντί να παραδοθεί στα πάθη, που καταπίνουν κόσμο και κοσμάκη τη σήμερον ημέρα (τζόγος, ναρκωτικά, αλκοόλ) ή να πέσει σε κατάθλιψη (κάτι ακόμα χειρότερο), αποφάσισε να κάνει το καλύτερο για τον εαυτό του. Και αυτό ήταν, κάτι που δοκιμάζουν πολλοί άνθρωποι, όταν βρίσκονται σε αδιέξοδο και δεν μπορούν να δουν την επόμενη μέρα τους καθαρά: Η επιστροφή στις ρίζες.

Πριν ακριβώς μια διετία, ο μόλις 31 ετών γίγαντας από το Buffalo της Νέας Υόρκης αποφάσισε να επιστρέψει στο πανεπιστήμιο, το οποίο τον ανέδειξε, το Ohio State και να τελειώσει τις σπουδές του στην αθλητική βιομηχανία. Παράλληλα βρισκόταν στο τεχνικό team των Buckeyes, της ομάδας που έζησε τα καλύτερα, όπως αποδείχθηκε, μπασκετικά του χρόνια.

Σαν σήμερα πριν δυο χρόνια ορκίστηκε και στη φωτογραφία, που βγάζει κάθε τελειόφοιτος μετά την τελετή της ορκωμοσίας του, αποφάσισε να εμφανιστεί με ένα ζευγάρι Nike, το πτυχίο και μια “σπυριάρα” ανά χείρας και να… πονέσει λίγο τα γονατάκια του. Αυτά που του στέρησαν μια χρυσή καριέρα…

Το καλό παράδειγμα.

Congrats, Greg. Good luck!

Πηγή: Fundamentals

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ