Η έκπτωση των αξιών «γκαρίζει»

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένει όλος ο πλανήτης, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και της προληπτικής διαδικασίας που ακολουθείται από τους αρμόδιους φορείς για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση των συνεπακόλουθων συνεπειών.

Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται να ισχύει στην περίπτωση της Euroleague, με αφορμή την όλη δυσάρεστη κατάσταση των συνθηκών διεξαγωγής του αγώνα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Αρμάνι στο Μιλάνο. Η ιστορία είναι γνωστή σε όλους, δεδομένης της απόρριψης της αίτησης των ερυθρόλευκων για αναβολή ή αλλαγή της έδρας για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πάμπολα με εκείνο της υπεροχής του χρήματος και του κέρδους και την αναγωγή τους πάνω από την υγεία και τον σεβασμό στο στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγραφούν ή καλύτερα να ερμηνευτούν τα κίνητρα της συγκεκριμένης απόφασης.

Τι λέει δηλαδή ο κ. Μπερτομέου;

Κόψτε το κεφάλι σας και πηγαίνετε να παίξετε στην μεγαλύτερη εστία του κορονοϊού στην Ευρώπη. Κοιτώ τα «περιστέρια» απέναντι στην απέραντη αυτή καραντίνα που ήδη θρηνεί πάνω από 600 νεκρούς.

Δηλαδή ο κ. Μπερτομέου δεν λαμβάνει υπόψη του το ρίσκο που θα πάρουν τα μέλη της αποστολής για την υγεία τους και τις άμεσες συνέπειες που θα έχει αυτή η πρακτική στις οικογένειές τους.  Είναι πραγματικά οφθαλμοφανές πως υπάρχει έντονος τσακωμός του εν λόγω κυρίου με την λογική.

Αντί επιλόγου

Ίσως είναι η πιο κατάλληλη ώρα για έναν επανακαθορισμό των κοινωνικών αξιών όχι στα λόγια, αλλά στα έργα. Άλλωστε ιστορικά, οι περίοδοι που σημαδεύονται από «δύσκολα» κοινωνικά γεγονότα, είναι ακριβώς εκείνες που σηματοδοτούν την επιστροφή στις πιο αρχέγονες αξίες του ανθρώπινου πολιτισμού.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here