Η αξέχαστη στιγμή του Μασλαρινού με τον Ζέλικο

Η συνύπαρξη ενός αθλητή με καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου που έχουν και το προνόμιο της ισχυρής προσωπικότητας, είναι πραγματική εμπειρία ζωής για όσους βιώνουν μοναδικές στιγμές μαζί τους.

Στην κατηγορία αυτή ανήκει και ο Γιώργος Μασλαρινός, ο οποίος ήταν καλεσμένος στη χθεσινή εκπομπή  The Basketbook, «Restart Youth». Ο πρώην παίκτης κορυφαίων ελληνικών ομάδων και νυν ιδρυτής της ακαδημίας «Ηοοp» στην Θεσσαλονίκη εξιστόρησε για πρώτη φορά μια μοναδική στιγμή που έζησε στον Παναθηναϊκό με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όταν αγωνιζόταν στους πράσινους το 2004.

 «Ο coach έδινε τεράστια σημασία σε απλά πράγματα, δείχνοντας πάντα το ανθρώπινό του πρόσωπο και την έννοια της ομάδας. Εκείνη την περίοδο, η εγκυμοσύνη της γυναίκας μου είχε κάποιες μικρές επιπλοκές και είχα ενημερώσει την ομάδα ότι ίσως κάποια στιγμή μπορεί να μην έρθω στο γήπεδο. Όταν έφτασε λοιπόν εκείνη η ώρα και άργησα να μπω για προπόνηση, δεν θα ξεχάσω την εικόνα της ομάδας μαζεμένης στο κέντρο που με περίμενε για να ξεκινήσουμε όλοι μαζί. Ήταν πραγματικά πολύ όμορφο όλο αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων μίλησε και για τους λόγους που ο αθλητισμός παίρνει την κατιούσα, αναφέροντας ότι: «Οι μεταγραφές έχουν συρρικνώσει σημαντικά την ανάπτυξή του, καθώς δεν φέρνουμε νέα παιδιά στο γήπεδο. Όσο μεγαλύτερη είναι η δεξαμενή παιδιών, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα παράγουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με τον αθλητισμό. Στόχος είναι να βοηθηθούν τα παιδιά να ανοίξουν τα φτερά τους αργότερα και να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την κάθε δυσκολία. Έχουν παρεισφρήσει άνθρωποι ακατάλληλοι στον χώρο του μπάσκετ. Δυστυχώς τα παιδιά αλλάζουν τις ομάδες σαν τα πουκάμισα, με αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται παρέες και να χάνεται η πραγματική ουσία».

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ