Η απάντηση του ΟΠΑΝ στο Momentum για τον φωτισμό του Π. Σαλπέας

Με αφορμή την ανάρτηση του «The Momentum.gr» για τον φωτισμό σε ένα αποδυτήρια του κλειστού γυμναστηρίου Π. Σαλπέας (διαβάστε ΕΔΩ), ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (ΟΠΑΝ) δίνει την δική του απάντηση και εξηγεί για το τι ακριβώς συμβαίνει.

Εμείς από την πλευρά μας, αφουγκραστήκαμε το πρόβλημα των αθλητών και προχωρήσαμε άμεσα στην κοινοποίηση του εν λόγω λειτουργικού ζητήματος. Στη δική μας οπτική και κουλτούρα, αγαπημένο μας γήπεδο είναι οι λύσεις και όχι η αναπαραγωγή προβλημάτων. Όταν λοιπόν η αθλητική ενημέρωση δημιουργεί πεδία διαλόγου και ανταλλαγής πληροφοριών για τρέχοντα θέματα, τότε είμαστε στην σωστή σελίδα. Η άμεση απάντηση του ΟΠΑΝ λοιπόν στο άρθρο μας κινείται στην σωστή κατεύθυνση και ελπίζουμε να αποκατασταθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται το πρόβλημα στα αποδυτήρια

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι, «για να επισκευαστεί μία τόσο σοβαρή ζημιά χρειάζεται αρκετός καιρός και μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες τα συγκεκριμένα αποδυτήρια έχουν κλειδώσει».

«Αγαπητοί κύριοι ,

Διαβασα το άρθρο σας της 7/3/23 με τίτλο ο «ξεχωριστός» φωτισμός στα αποδυτήρια του Π.Σαλπεας . Πραγματικά μου προκάλεσαν  έκπληξη τα όσο αναφέρονται στο άρθρο καθώς απέχουν πάρα πολύ από την πραγματικότητα. Μπορώ να δεχτώ ότι μία φωτογραφία με ένα φως κρεμασμένο σαφώς και προκαλεί εντύπωση και πολλά αρνητικά σχόλια. Δεν μπορώ όμως να δεχτώ ότι ένα έγκυρο site σαν το δικό σας (το οποίο διαβάζω εδώ και αρκετά χρόνια) δεν μπήκε στη διαδικασία να ενημερωθεί από κάποιον υπεύθυνο του γηπέδου για το τι ακριβώς συμβαίνει.

Ας τα πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή όντως τα αποδυτήρια των γηπεδούχων εδώ και τρεις εβδομάδες έχουν υποστεί ζημιές (κατέρρευσαν όλοι οι σοβάδες από το ταβάνι και όχι μόνο το φωτιστικό όπως δείχνει φωτογραφία) λόγω των νερών που λιμνάζουν στην ταράτσα ακριβώς επάνω από τα αποδυτήρια . Από την πρώτη στιγμή που εντοπίσαμε την ζημιά κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να επισκευαστούν άμεσα τα αποδυτήρια και να είναι ελεύθερα προς χρήση από τους αθλούμενους.

Δυστυχώς για να επισκευαστεί μία τόσο σοβαρή ζημιά ( ξύσιμο ,στεγανοποίηση, αντικατάσταση φθαρμένων σίδερων,  βάψιμο, φωτισμός ) χρειάζεται αρκετός καιρός. Γι’ αυτό το λόγο και μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες τα συγκεκριμένα αποδυτήρια έχουν κλειδώσει και έχει τοποθετηθεί χαρτί το οποίο αναφέρει ότι απαγορεύεται η είσοδος λόγω εργασιών. Δυστυχώς και παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο γήπεδο διαθέτει άλλα τρία λειτουργικότατα αποδυτήρια (με ντουζιέρες ζεστό νερό και πάγκους ) κάποιοι αθλητές επιμένουν να θέλουν να χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα αποδυτήρια σπρώχνοντας και ανοίγοντας την πόρτα σχεδόν κάθε βράδυ. Έχοντας πλήρη γνώση και εικόνα ,καθώς ασχολούμαι ενεργά  με το μπάσκετ, των περισσότερων γηπέδων στην ΕΣΚΑΝΑ αλλά και την ΕΣΚΑ , μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι και τα δυο μας κλειστά ( Σαλπέας και Καμίνια ) είναι από τα καλύτερα κλειστά γήπεδα της αττικής !

Για εμάς στον ΟΠΑΝ ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αποτελεί προτεραιότητα και τον στηρίζουμε καθημερινά με όποιον τρόπο μπορούμε τόσο στο κομμάτι των υποδομών όσο και στην στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων. Είναι σίγουρο ότι σε αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται καθημερινά από πάρα πολλούς αθλητές και πολλά σωματεία θα προκαλούνται ζημιές ή βλάβες όμως για εμάς στον ΟΠΑΝ η ποιότητα και η ασφάλεια όλων των αθλητικών  μας εγκαταστάσεων αποτελεί προτεραιότητα.

Με εκτίμηση

Ι. Βουράκης

Πρόεδρος ΟΠΑΝ»

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ