Η ανακοίνωση της ΕΟΚ «δείχνει» συνέχιση των πρωταθλημάτων – Το πρώτο φως στο τούνελ

Έντονη κινητικότητα σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες από τους περισσότερους εκπροσώπους του μπάσκετ, προκειμένου να αρθούν σταδιακά και συντεταγμένα οι περιορισμοί στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Ενδεικτική άλλωστε και η καθόλα εύστοχη παράκληση προπονητών του μπάσκετ προς την ΕΟΚ την προηγούμενη βδομάδα για ενημέρωση και σχεδιασμούς αναφορικά με την επανέναρξη των πρωταθλημάτων στις μικρότερες κατηγορίες.

Η ανάγνωση

Η ξεκάθαρη δήλωση της ΕΟΚ (δες εδώ) για συνέχιση των πρωταθλημάτων είναι το πρώτο φως στο τούνελ του ελληνικού μπάσκετ εδώ και αρκετό καιρό. Συγκεκριμένα, με την απάντηση της η ΕΟΚ  στο αίτημα των προπονητών, που συνυπόγραψε σχεδόν το σύνολο του ελληνικού μπάσκετ (δες εδώ) για συνέχιση των πρωταθλημάτων έδωσε τέλος στα σενάρια και στις φήμες, που κυκλοφορούσαν και δήλωναν οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων, που έχουν διακοπεί προσωρινά λόγω του κορονοϊού.

Είναι η πρώτη φορά που ακούγεται με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι η ΕΟΚ «και επιθυμεί και είναι καθ’ όλα έτοιμη εφόσον αρθούν οι πιο πάνω αναφερόμενοι περιορισμοί και απαγορεύσεις, να προχωρήσει στην άμεση επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων στο χώρο της».

Stop στις κακόβουλες ιδιοτέλειες

Η ανακοίνωση αυτή βάζει ξεκάθαρο φρένο στους όποιους διοικούντες σκόπευαν να ασκήσουν πίεση στην ίδια την Ομοσπονδία αλλά και προς πάσα κατεύθυνση (δες εδώ σχετική ανακοίνωση των ομάδων της Α2) για μη συνέχιση των πρωταθλημάτων αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Φαίνεται ότι η ΕΟΚ σήκωσε εν μέρει το γάντι που της πέταξαν οι προπονητές, καθώς ικανοποίησε το Νο 3 αίτημα τους για δέσμευση ότι όποτε τους επιτρέψει η κυβέρνηση τα πρωταθλήματα θα συνεχιστούν κανονικά, αλλά ούτε λόγος φυσικά για επιστολή και πίεση προς το Υφυπουργείο Αθλητισμού ή την Γ.Γ.Α. για επανεκκίνηση των προπονήσεων, αφού όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν πολύ καλά ότι Βασιλακόπουλος και Αυγενάκης δεν θέλουν ούτε να ακούν ο ένας για τον άλλο.

Οι προπονητές απ’ τη πλευρά τους λένε ότι έστω και αυτό είναι ένα βήμα και αναμένουν το πράσινο φως από τους λοιμωξιολόγους και την κυβέρνηση για την επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ