Η αναγνώριση προετοιμάζει το έδαφος της δικής σου επιτυχίας

Γράφει ο Στέφανος Λαμπαδάριος

Σε μια εποχή που τα πρωταθλήματα δεν έχουν την αίγλη του παρελθόντος και τα τμήματα υποδομών βαίνουν συνεχώς μειούμενα, όταν γίνονται πραγματικές προσπάθειες, καλούμαστε όλοι να τις αναγνωρίσουμε, να τις επικροτήσουμε και φυσικά να τις διαφυλάξουμε.

Δεν είμαστε ονειροπόλοι, ξέρουμε σε ποια κοινωνία ζούμε, αλλά όταν έχουμε ως έργο την καθοδήγηση νεαρών αθλητών, οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και όλοι μαζί να ανοίξουμε πόρτες και παράθυρα για τους επόμενους.

Εγώ προσωπικά επειδή ασχολούμαι με τα τμήματα υποδομής και παράλληλα με τους άνδρες δεν έχω χρόνο να παρακολουθήσω αρκετούς αγώνες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχω ανοιχτές τις κεραίες μου ή δεν μπορώ να αναγνωρίσω τις καλές δουλειές.

Τα παιδικά που έχω ξεχωρίσει από τις ομάδες του ομίλου της ομάδας μου είναι ο Αστέρας Αγίου Δημητρίου (coach Γρηγόρης Νάτσος)που κατέκτησε την πρώτη θέση. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει σωστές αποστάσεις με εξαιρετικό επιθετικό transition και παίζει σκεπτόμενο μπάσκετ, λαμβάνοντας υπόψη το νεαρό της ηλικίας τους.

Η δεύτερη ομάδα που μου προξένησε θετική εντύπωση ήταν το παιδικό του Εσπέρου Καλλιθέας (coach Κωσταντίνος Παπαδημητρίου). Ομάδα με ρόλους και παιδιά που ήξεραν τις αγωνιστικές τους αποστολές μέσα στο γήπεδο. Έπαιξαν ώριμο και ελκυστικό μπάσκετ, παρουσιάζοντας ανοδική τάση στον β΄γύρο και σημαντική βελτίωση στο αθλητικό κομμάτι. παρουσιάστηκε πολύ δυνατός στο δεύτερο γύρο με όμορφο μπάσκετ και με αθλητές που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν στο γήπεδο έχοντας ρόλους.

Κλείνοντας, είναι δεδομένο ότι χωρίς στόχο δεν μπορείς να έχεις αποτέλεσμα. Αλλά ένα μετάλλιο ή μια άνοδος θεωρούνται τεκμήρια επιτυχίας; Στις μικρές ηλικίες η ουσία είναι αλλού. «Κρύβεται» στο έργο του προπονητή και το μέγεθος της παρέμβασής του στις εγκεφαλικές περιοχές των αθλητών του, στα εφόδια που τους δίνει για να εξοικειωθούν με τις δυσκολίες που θα συναντήσουν αργότερα όταν εγκαταλείψουν την comfort zone των παιδικοεφηβικών. Μέχρι τότε, ας αναγνωρίσουμε τους «Αστέρες» και τους «Εσπέρους» που παράγουν έργο και να αντιληφθούμε το κρίσιμο ρόλο που έχουμε ως coaches, έτσι ώστε τα γήπεδα να γεμίσουν με παιδιά και το άθλημα να πάρει τη μορφή που του αξίζει.

*O Στέφανος Λαμπαδάριος είναι επικεφαλής προπονητής του ανδρικού, παιδικού και παμπαιδικού στον Απόλλωνα Πειραιά Μοσχάτου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ