Η ακριβής τοποθέτηση Χαρδαλιά για την άσκηση σε κλειστούς χώρους

Για την τρέχουσα πανδημία του κορωνοϊού και το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει όλο αυτό το διάστημα, μίλησε μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου και στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Αναφορικά με την λειτουργία των γυμναστηρίων και την άθληση σε κλειστούς χώρους, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι: «Η άσκηση γίνεται χωρίς μάσκα και επιστημονικές μελέτες σε όλο τον κόσμο συνδέουν το κομμάτι της διασποράς με την άσκηση σε κλειστό χώρο. Αυτό προφανώς επηρεάζει τις εισηγήσεις και αποφάσεις των λοιμωξιολόγων».

Στη συνέχεια, σε ερώτηση του κ. Χατζηνικολάου για την προτεραιότητα του ανοίγματος σε εστίαση και γυμναστήρια, ο υφυπουργός δήλωσε ότι «βήμα-βήμα εδραιώνουμε τη στρατηγική μας, καθώς έχει να κάνει με την εξέλιξη της πανδημίας αλλά και την πορεία των εμβολιασμών. Όσον αφορά τη σειρά, έχω την αίσθηση ότι εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και γυμναστήρια θα είναι οι τελευταίοι χώροι που θα ανοίξουν».

Μια νέα οπτική γωνία

Σίγουρα, αυτή την περίοδο οι συνθήκες και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται σε επιδημιολογικό επίπεδο δεν ευνοούν καμία αισιόδοξη συζήτηση για σταδιακή επιστροφή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Από την άλλη πλευρά, όμως η καταστροφολογία του διαδικτύου για οριστικά λουκέτα και διάφορα «μνημόσυνα» καλό θα ήταν να μην εκδηλώνονται στην έκταση που παρακολουθούμε αυτή τη στιγμή. Ας έχουμε επίγνωση της κατάστασης και καλό θα ήταν να επαναξιολογούμε λίγο πιο ώριμα τις συνθήκες που επικρατούν. Πρέπει κάποια στιγμή και οι εντυπώσεις να δώσουν τη θέση τους στην ενσυναίσθηση και την πραγματικότητα.

Υπάρχει χρόνος για να επιστρέψει το χαμόγελο, αλλά όχι σε όλους, γιατί η αιτία της όποιας χαράς τους είχε, έχει και θα έχει τον χαρακτήρα της ιδιοτέλειας…

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ