Η αισιόδοξη οπτική Μαυρωτά στο σταδιακό άνοιγμα του αθλητισμού

Για τα δεδομένα και το μέλλον του αθλητισμού στην Ελλάδα την περίοδο του κορωνοϊού, μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Over FM 104,9, εκφράζοντας την αισιοδοξία του, ότι σύντομα «θα καμφθούν» οι αντιστάσεις των ειδικών.

Ο κ. Μαυρωτάς μεταξύ άλλων σχολίασε τις αποφάσεις των λοιμωξιολόγων, λέγοντας ότι: «Υπάρχει ένα σταδιακό άνοιγμα άπλα δεν είναι τόσο γρήγορο όσο θα ήθελε ο αθλητικός κόσμος. Ό,τι ανοίγει σιγά σιγά πρέπει να το ανοίξουμε και για τις άλλες κατηγορίες. Να πάμε για παράδειγμα στις πιο μικρές κατηγορίες. Νομίζω είμαστε κοντά στο να πείσουμε και την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων να ξεκινήσει ο αθλητισμός με μέτρα, με πρωτόκολλα συγκεκριμένα που όπως έδειξε τον τελευταίο μήνα μπορεί να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ασφάλεια».

Στη συνέχεια, ζήτησε από όλους να έχουν μια πιο γενική εικόνα, χωρίς να αφορίζουν τις αποφάσεις των ειδικών. «Δείτε και την πλευρά των λοιμωξιολόγων, να μην τους βάζουμε στον τοίχο που βλέπουνε μια συνολική εικόνα να επιδεινώνεται και τους είναι λίγο έως πολύ δύσκολο να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες ακόμα και αν είναι πεπεισμένοι ότι μπορούν να λειτουργήσουνε με ασφαλή τρόπο. Σταδιακά θα ανοίγουνε και άλλες δραστηριότητες. Όχι επειδή το λέμε εμείς άλλα επειδή τα νούμερα βοηθάνε στο να ανοίξουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ