Γιατί (μας) αρέσει ο Delaney

Οι εποχές που ζούμε είναι άρδην διαφορετικές από τις προηγούμενες σε όλα τα επίπεδα. Στον χώρο του αθλητισμού, που υπηρετούμε και εμείς από την πλευρά μας, τίποτα δεν είναι ίδιο με το παρελθόν. Κάθε άλλο. Το διαδίκτυο και τα social media έχουν αλλοιώσει σε ένα βαθμό το επίπεδο της προσμονής μας αλλά και των προσδοκιών μας από τους πρωταγωνιστές.

Στο πλαίσιο των δηλώσεων, το βήμα που έχουν οι πάντες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει ως αποτέλεσμα να «κουραζόμαστε» σε ένα βαθμό από τα τετριμμένα.

Στην κατηγορία αυτή –ευτυχώς για μας- δεν ανήκει ο Μάλκομ Ντιλένι. Το νέο απόκτημα της Αρμάνι Μιλάνο παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες από τη νέα του ομάδα και μεταξύ άλλων για τον κορυφαίο στην Ευρώπη στο “ένας εναντίον ενός,  δήλωσε το εξής:

«Εγώ. Ο Μάικ είναι κοντινός μου φίλος, τον Σέιν τον γνώρισα καλύτερα αυτό το καλοκαίρι, τον Σκότι δεν τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά είναι από τους καλύτερους γκαρντ που έχω αντιμετωπίσει. Όταν έχω ελευθερία κινήσεων και τη μπάλα στα χέρια νομίζω πως είμαι ο καλύτερος γκαρντ στην Ευρώπη».

Η σοφή επιλογή της Μιλάνο

Είναι ένας πραγματικός ηγέτης με έντονη προσωπικότητα. Δεν μασάει τα λόγια του. Είναι ειλικρινής, γουστάρει αυτό που κάνει και έχει τεράστια αυτοπεποίθηση. Η διαφορά έγκειται στο ότι ο συγκεκριμένος παίκτης έχει δείξει με τις πράξεις του την μπασκετική του ταυτότητα. Το έχει αποδείξει και το κίνητρο να επιβεβαιώσει τους χαρακτηρισμούς περί «κορυφαίου» ζωηρότατο.

Η Αρμάνι αναμφισβήτητα είναι από τα φαβορί της φετινής διοργάνωσης της Euroleague για σημαντικές προσδοκίες. Άλλαξε τσιπάκι αυτό το καλοκαίρι και έκανε επιλογές από το ράφι των πρωταθλητών. Ο Ντιλέινι είναι λίρα 100 σε αυτό που αποζητά η ομάδα. Επομένως, οι τελευταίες του δηλώσεις αυξάνουν σημαντικά την προσμονή μας για τις μάχες που θα γίνουν στα παρκέ της Ευρώπης.

Τέλος, δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι πιθανότατα να ήταν διαφορετική η έκβαση του ισπανικού τελικού μεταξύ Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια, αν αγωνιζόταν ο Αμερικανός παίκτης. Βέβαια, οι ιστορίες δεν γράφονται με τις εικασίες, αλλά με τις πράξεις και τα γεγονότα. Το προ όμως COVID- μπασκετικό μενού της Μπάρτσα είχε άλλη γεύση με τον Μάλκομ στη σύνθεσή του…

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here