Για μένα δεν υπάρχουν χειροπέδες…

Νίκη αυτοπεποίθησης και μεγάλης σημασίας για το ψυχολογικό κομμάτι της συνέχειας, σημείωσε η ΑΕΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό για την 14η αγωνιστική της Basket League.

Πρόσωπο όμως του αγώνα ο συνήθης ύποπτος, Κιθ Λάνκφορντ. Προτού, όμως δικαιολογήσουμε την επιλογή αυτή, καλό είναι να ξεκαθαριστεί από την αρχή πως όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ έπιασαν τα επιθυμητά στάνταρ απόδοσης. Αυτά που περίμενε η ομάδα το καλοκαίρι, όταν χτιζόταν το ρόστερ της. Ήταν όλοι συγκεντρωμένοι, υπερηχητικοί και διψασμένοι.

Ωστόσο, η περίπτωση του Κιθ είναι το κάτι άλλο. Ο ορισμός του σκόρερ αλλά και του ηγέτη. Δεν μπορεί να περιγραφεί η χθεσινή του μανία για να κερδίσει την πρώην του ομάδα. Αυτή που δεν τον αναγνώρισε και εν τέλει δεν του έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Στη χθεσινή γιορτή της Ένωσης, ο Αμερικανός ήταν αυτός που πήρε την ομάδα στις πλάτες του, όταν η μπάλα έκαιγε. Ήταν αυτός που με σουτ και προσωπικές ενέργειες, αχρήστευσε κάθε είδος τακτικής και αμυντικής επινόησης των αντιπάλων του. Πραγματικές σουτάρες.

Η χθεσινή παρουσία του Λάνγκφορντ  παίρνει περισσότερα credits, αν λάβει κανείς υπόψη του τον πρόλογο του παιχνιδιού. Γρήγορα και υπερβολικά φάουλ, στο τρίτο μόλις λεπτό του αγώνα! Το ξέσπασμά του και ο θυμός του, ενδεικτικά της ψυχοπνευματικής προσέγγισης του αγώνα από μέρους του: Δεν θα φύγω από το γήπεδο, αν δεν σας κερδίσω μόνος μου. Δεν γίνεται να μου στερήσετε αυτή την ευκαιρία. Δεν υπάρχουν χειροπέδες για μένα.

Η υπερβολική πίστη στον εαυτό του, το αγωνιστικό του πείσμα και η δίψα για να υπενθυμίζει σε όλους ποιος είναι, ολοφάνερα στοιχεία της ταυτότητάς του. Από την αρχή της σεζόν στις δηλώσεις του, υποδεικνύει σε όλους να τον κρίνουν με βάση την εικόνα του στο γήπεδο και όχι με την ηλικία του. Η απεραντοσύνη του κινήτρου του, ξεγυμνώθηκε με τον πιο προφανή τρόπο στη χθεσινή του παράσταση, που θα μείνει σε όλους μας αλησμόνητη. Ήταν η πιο ωραία στιγμιαία παύση (μαζί και με λίγες ακόμα) στον βούρκο της κουλτούρας του νέου μπάσκετ που διαμορφώνεται στην χώρα μας…

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here