Για λεξικό ο ορισμός της πίεσης του πρωταθλητισμού με «Μπαμπινιώτη» τον Σάρας

Όταν ο λόγος είναι τεκμηριωμένος και λογικός, οι «σάλτσες» περισσεύουν. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έκανε μια εξαιρετική και μνημειώδη αναφορά στο άγχος και την πίεση των παικτών της ομάδας του, θέτοντάς το στην σωστή του βάση.

Ερωτηθείς λοιπόν για το αν η Μπαρτσελόνα νιώθει πίεση για να συνεχίσει το σερί της στην EuroLeague και την ισπανική λίγκα, η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη.

«Πίεση; Οι περισσότεροι από μας είμαστε εκατομμυριούχοι. Τι να πουν και οι άνθρωποι που ψάχνουν δουλειά; Το να μετράς σερί οκτώ νικών είναι προνόμιο, είμαστε οι πιο τυχεροί άνθρωποι στον κόσμο. Δεν υπάρχει καμία πίεση. Αν δεν μπορείς να αντέξεις την πίεση, ψάξε να πας σε άλλη ομάδα. Δεν μπορούν να το διαχειριστούν όλοι, δεν είναι εύκολο να παίζεις στην Μπαρτσελόνα» είπε χαρακτηριστικά.

Ίσως, από τις καλύτερες δηλώσεις προπονητών που γράφονται στα πρακτικά. Αν και μπορεί να είναι μια δεδομένη αλήθεια, έχει διαφορετική και ξεχωριστή σημασία, όταν ακούγεται και εκφέρεται. Και μάλιστα, δεν το λέει κάποιος, ο οποίος είναι θεωρητικός και μιλάει με εικασίες. Το δηλώνει ο Σάρας, οποίος έχει με τα γήπεδα και την πίεση με το κουτάλι. Ο λόγος του είναι ανθρώπινος, πιστός στα αθλητικά δεδομένα του πρωταθλητισμού και των ψυχικών ορίων και αποθεμάτων των ίδιων των παικτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here