Γ. Παύλος: Απαραίτητος ο αμοιβαίος σεβασμός – Πίστη για επανέναρξη των πρωταθλημάτων

Πρωτόγνωρες καταστάσεις έχει φέρει σε όλο τον κόσμο η πανδημία του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα η ζωή μας και η σκέψη μας να δοκιμάζονται και να υφίστανται μεγάλες αλλαγές. Όπως είναι λογικό, η νέα αυτή συνθήκη έχει βάλει στον «πάγο» κάθε αθλητική δραστηριότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, το «TheMomentum.gr» ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον προπονητή του σχεδόν… πρωταθλητή, Ίκαρου Καλλιθέας, για το πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Ο coach, Γιάννης Παύλος μίλησε για την τρέχουσα κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας, τους στόχους της ομάδας του αλλά και τις δυσκολίες που καλείται να διαχειριστεί.

Coach, πώς αντιμετωπίζεις την παρούσα κατάσταση;

Δεν έχω άλλη επιλογή από το να ακολουθώ τις οδηγίες των ειδικών και να προσαρμόζομαι. Πρέπει όλοι να σεβαστούμε τους εαυτούς μας αλλά και τον συνάνθρωπό μας. Πρέπει να είναι αμοιβαίος αυτός ο σεβασμός.

Η δική σου προσωπική πρόβλεψη για την πορεία του πρωταθλήματος και αν αυτό συνεχιστεί;

Θεωρώ πως αν όλα πάνε κατ’ ευχή και αποδώσουν οι υφιστάμενοι περιορισμοί της καθημερινότητάς μας, τα πρωταθλήματα θα συνεχιστούν με κάποια χρονική πίεση.

Η ομάδα ακολουθεί κάποιο πρόγραμμα εκγύμνασης αυτό το διάστημα;

Αρχικά, είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με όλα τα μέλη της ομάδας. Έχουμε δώσει κάποιο πρόγραμμα, έτσι ώστε τα παιδιά να διατηρηθούν σε ένα καλό επίπεδο φυσικής και σωματικής κατάστασης. Ο καθένας βέβαια προσαρμόζεται σε αυτό ανάλογα με τις δυνατότητες που διαθέτει.

Σε ανησυχεί αρκετά η επόμενη μέρα των παικτών σου, εφόσον ξεκινήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις;

Πρόκειται για μια κοινή ανησυχία όλων των προπονητών. Σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο, αλλά εγώ προσωπικά είμαι αισιόδοξος για την κατάσταση των παικτών μου, δεδομένου ότι είμαστε μια πολύ καλά προπονημένη ομάδα με καλές βάσεις από το καλοκαίρι. Έχουμε ισχυρό κίνητρο και θεωρώ πως θα συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό που ήμασταν πριν την αναγκαστική διακοπή.

Πόσο δύσκολο είναι για σένα να διατηρείς τους παίκτες σου πειθαρχημένους, δεδομένου είστε με το 1,5 πόδι στην Γ’ Εθνική και πρωταθλητές;

Μαθηματικά βέβαια δεν είμαστε ακόμη πρωταθλητές και πρέπει να περιμένουμε. Δεν είναι πολύ δύσκολο για μένα αυτό που ρωτάς, γιατί το καλοκαίρι έκανα συζητήσεις με όλα τα παιδιά και ξέρω τον χαρακτήρα τους. Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να τονίσω την ευτυχή συγκυρία του συλλόγου που είχε δίπλα του για αρωγό, τον επίτιμο πρόεδρο κ. Αγγελόπουλο. Χάρις την πολύτιμη βοήθειά του, έχουμε φτιάξει αυτό που βλέπετε σήμερα.

Πως είδες το επίπεδο της φετινής Α΄ΕΣΚΑΝΑ;

Το επίπεδο ήταν αρκετά καλό, με 4-5 ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο. Ήταν ένα ακόμη κλασσικό πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας.

Αναφορικά με τον στόχο του κυπέλλου;

Είναι μια πρόκληση για την ομάδα που μπορεί και διεκδικεί το νταμπλ. Παίζουμε απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, ανώτερης κατηγορίας, το Παλαιό Φάληρο που θεωρείται αναμφισβήτητα το φαβορί. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα παλέψουμε και δεν θα διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί.  

Το σενάριο της επόμενης μέρας εξετάζεται αυτή την περίοδο;

Έχουμε κάνει κάποιες φιλολογικές συζητήσεις, αλλά σίγουρα περιμένουμε την εξέλιξη του σήμερα. Ωστόσο, εμείς το καλοκαίρι κάναμε ένα διετή σχεδιασμό και με χαρά διαπιστώσαμε πως αρκετά παιδιά μπορούν να στηρίξουν το επίπεδο και της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Οι προσθήκες που θα χρειαστούμε είναι συγκεκριμένες.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ