Γ. Λυτόπουλος: Πρωταγωνιστές και κομπάρσοι είναι για τα θέατρα – Δεν υπάρχει ταβάνι στα όνειρα του ΓΣ Μεγάρων

Αν και το χρονικό διάστημα το οποίο διανύουμε μπασκετικά είναι φτωχό σε επίπεδο εντυπώσεων και μεταγραφών, υπάρχουν ομάδες οι οποίες κινούνται αθόρυβα, συστηματικά και με πλάνο.

Μία από αυτές είναι ο ΓΣ Μεγάρων ο οποίος ενέταξε στο έμψυχο δυναμικό της τον Γιώργο Λυτόπουλο. Ένας παίκτης που έχει «φάει τα κουτάλια» με τις εθνικές κατηγορίες, αποφάσισε να «κατέβει» στη Γ Εσκανά .

Το γεγονός αυτό κέντρισε το ενδιαφέρον του «The Momentum.gr» και ήρθαμε σε επικοινωνία με τον έμπειρο αθλητή προκειμένου να κατανοήσουμε το σκεπτικό της μπασκετικής του αυτής απόφασης.

1. Πολύχρονη παρουσία στις εθνικές κατηγορίες και φέτος Γ’ ΕΣΚΑΝΑ. Πώς προέκυψε αυτή η απόφαση;

Ήταν μια πολύ εύκολη απόφαση. Οι άνθρωποι του σωματείου που με προσέγγισαν, μου ανέλυσαν το πλάνο της ομάδας και συμφωνήσαμε! Είναι πολύ σημαντικό, στις εποχές μας και μετά από 13 χρόνια σε εθνικές κατηγορίες , να βρίσκεις ένα σωματείο να στηρίζεται σε γηγενείς αθλητές.

2. Πες μας δυο λόγια για τους στόχους της νέας σου ομάδας

Ο μεγαλύτερος στόχος της ομάδας σε αγωνιστικό επίπεδο είναι να παρουσιάσει μπάσκετ. Να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο να απολαύσει το μπάσκετ. Είμαστε μια παρέα, η πλειοψηφία της οποίας είναι νεανική και τα περισσότερα παιδιά διψάνε πραγματικά για μπάσκετ. Με τη σωστή κατεύθυνση και την εμπειρία σίγουρα θα είμαστε ανταγωνιστικοί και όπου βγει. Στα όνειρα δεν υπάρχει ταβάνι.

3. Εγκεφαλικά είσαι προετοιμασμένος για αυτό το επίπεδο;

Το μπάσκετ είναι ίδιο παντού. Η αντίληψη του καθενός για το μπάσκετ διαφέρει και όσο ανεβαίνεις κατηγορίες διαφοροποιείται η δύναμη και η ταχύτητα . Όσο για το επίπεδο δεν το γνωρίζω καλά, ώστε να έχω μια εμπεριστατωμένη άποψη. Το μόνο σίγουρο πως σε 3-4 προπονήσεις που πήγα, είδα άτομα με δίψα και θέληση για μπάσκετ! Αυτό δεν το συνάντησα σε ομάδες Β εθνικής..

4. Είναι πιο δύσκολο να είσαι μέλος μιας ομάδας στην Β’ εθνική ή ο απόλυτος πρωταγωνιστής στις τοπικές κατηγορίες;

Όταν είσαι συνειδητοποιημένος, δεν υπάρχει δυσκολία πουθενά. Πρωταγωνιστές και κομπάρσοι είναι για τα θέατρα. Στις ομάδες δεν περισσεύει κανείς! Όλοι είναι χρήσιμοι. Για να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει κάποιος πρέπει να υπάρξουν πολλοί και καλοί συντελεστές. Σημασία έχει να έχουμε την υγεία μας και να ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε.

5. Το σχόλιο σου για τις νέες αλλαγές στο πρωτάθλημα της β Εθνικής. Είναι δίκαιο να παίζει και ο πρώτος play offs;

Δεν συμφωνώ. Ο πρώτος πρέπει να ανεβαίνει! Χάνει το νόημα του έτσι το πρωτάθλημα. Επίσης θα πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να εξετάσουν αυτό με τη Β και τη Γ Εθνική και τις τόσες πολλές ομάδες. Έχει πέσει πολύ το επίπεδο.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ