Φοίνικας Πειραιά: Στην αφάνεια και φέτος το γυναικείο – Το χρονικό

Η νέα αγωνιστική χρονιά έχει ξεκινήσει για τις ομάδες, με τις προπονήσεις και την εισαγωγή των αθλητών-τριών στο παρκέ να καταλαμβάνει το τρέχον πρόγραμμά τους. Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκαν και οι προκηρύξεις για τα νέα πρωταθλήματα, που σε μερικές περιπτώσεις θα είναι λίγο πιο φτωχά σε αριθμό και συμμετοχές.

Με δεδομένη την ροπή μας προς την Εσκανά για επικαιρότητα και σχολιασμό, διαπιστώσαμε πως στην προκήρυξη της Α΄ Γυναικών, απουσιάζει η συμμετοχή του Φοίνικα Πειραιά.

Σημειώνεται, ότι η ομάδα αποσύρθηκε από το περσινό πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών εν μια νυκτί, με το «The Momentum.gr» να κάνει εκείνη την περίοδο ένα σχετικό ρεπορτάζ που συζητήθηκε πολύ (διαβάστε ΕΔΩ).

Τι έγινε φέτος

Η ομάδα είχε το δικαίωμα να κατέβει στο πρωτάθλημα της Α΄ Γυναικών στην Εσκανά, αλλά εν τέλει ούτε φέτος θα δηλώσει συμμετοχή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «The Momentum.gr», το καλοκαίρι έγιναν πολλές προσεγγίσεις από την Διοίκηση σε coaches για να αναλάβουν τις τύχες του γυναικείου. Οι πόρτες ήταν ερμητικά κλειστές σχεδόν από όλους, αφού όλοι γνωρίζουν…

Μια προσέγγιση είχε ευτυχή κατάληξη σε προφορικό επίπεδο, αλλά δυο μέρες αργότερα «ναυάγησε», αφού τα υποψήφια κορίτσια ήθελαν εγγυήσεις. Αποτέλεσμα αυτού, ο φέρελπις coach να απηυδήσει και να πει αντίο.

Στα τέλη Ιουλίου, ανακοινώθηκε επισήμως η πρόσληψη του Δημήτρη Μέξη στον πάγκο. Ο αρραβώνας όμως αυτός ήταν συντομότατος, αφού το χτίσιμο ρόστερ (έστω για προπονητικό διπλό) ήταν «στοίχημα» που χάθηκε.

Και έτσι, το λουκέτο στο γυναικείο τμήμα παίρνει παράταση και φέτος. Γιατί άραγε…;

Γιατί, η υστεροφημία και οι σωστές εξηγήσεις είναι η μεγαλύτερη προίκα των ανθρώπων που αναλαμβάνουν πόστα και θέσεις σε έναν οργανισμό. Γιατί, ο ατομικισμός ισοπεδώνει την ηθική. Γιατί, η υποδούλωση στο εγώ καθιστά τον άνθρωπο ανίκανο να δει τον εαυτό του… Θέλει αρετή και τόλμη το συνεχές και απόλυτο χάος!

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ