ΕΣΚΑΝΑ: Το καλεντάρι των αγώνων της Α και Β Αντρών

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΝΑ για την αγωνιστική περίοδο 2020-21.

Ο δικός μας φακός θα φωτίσει τις δύο κατηγορίες των αντρών, όπου το ενδιαφέρον προμηνύεται αμείωτο.

Αναφορικά με την Α΄ κατηγορία, οι «εραστές» του αθλήματος δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι από την λάμψη της Euroleague, αφού θα δώσουν 30 παιχνίδια στα παρκέ! Το πρωτάθλημα ξεκινά στις 5 Οκτωβρίου και ο τελευταίος αγώνας χρονολογείται στις 17 Μαϊου του επόμενου έτους.

Σημαντική παράμετρος της νέας αγωνιστικής περιόδου το γεγονός ότι αναστέλλεται ο θεσμός των play offs και play outs. Για την Α΄κατηγορία, η άνοδος είναι υπόθεση ενός, καθώς μόνο ο πρώτος θα πάρει το εισιτήριο για την Γ΄Εθνική. Επίσης, το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού θα γευτούν οι τελευταίες τέσσερις ομάδες.

Για την Β’ κατηγορία, χαμογελούν οι πρώτες τρεις ομάδες (άνοδος στην Α’) και κουνούν μαντήλι οι τέσσερις τελευταίες ομάδες.

Αλλαγή με επίκεντρο το «τώρα»

Γίνεται αντιληπτό λοιπόν,ότι λόγω των νέων συνθηκών που έχει φέρει ο κορωνοϊός, ο θεσμός των play offs και play outs, παίρνει για την ώρα αναβολή. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη αλλαγή που ανατρέπει δεδομένα και πιθανούς εφησυχασμούς. Οι γκέλες του χειμώνα δεν έχουν τη νέα περίοδο, το δικαίωμα της διόρθωσης, με αποτέλεσμα τα παιχνίδια και οι μάχες να αποκτούν διαφορετικό χαρακτήρα.

Ο θεσμός αυτός έδινε αναμφισβήτητα άλλο χρώμα στο πρωτάθλημα και στην τελική του έκβαση. Το αύριο δεν υπάρχει πλέον στο λεξιλόγιο αλλά και το υποσυνείδητο παικτών και προπονητών. Οι «Δευτέρες» και οι «Πέμπτες» αλλάζουν πλέον!

1η αγωνιστικήΑ’ Αντρών

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά το υπόλοιπο πρόγραμμα των αγώνων

Η Β’ Κατηγορία ξεκινά στις 8 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 22 Απριλίου

1η αγωνιστικήΒ’ Αντρών

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τους αγώνες της κατηγορίας

Eπιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

Πηγή προγραμμάτων: eskana.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ