Επιτακτική «ντρίπλα» επικαιρότητας

Το τελευταίο χρονικό διάστημα όλοι παρακολουθούμε σοκαρισμένοι την τρέχουσα επικαιρότητα στον χώρο της Τέχνης, με τις αποκαλύψεις για απάνθρωπες συμπεριφορές να μην έχουν προηγούμενο.

Κάθε καινούργια ιστορία είναι πιο «βαριά» σε ένταση από την προηγούμενη. Αντικείμενο της εν λόγω ιστοσελίδας είναι αναμφισβήτητα η καταγραφή της παγωμένης αθλητικής ειδησεογραφίας. Ωστόσο, όταν βλέπουμε ανθρώπους να έχουν συγκροτημένο λόγο και να επικοινωνούν με μοναδικό τρόπο τις βαθύτερες σκέψεις του, είναι «ιερή» μας υποχρέωση να τις αναπαράγουμε.

Πριν από λίγες ώρες, στην τηλεοπτική εκπομπή του ANT1, «Το Πρωινό» φιλοξενήθηκε ο σκηνοθέτης της μεγάλης επιτυχίας «Έτερος Εγώ», Σωτήρης Τσαφούλιας. Όσα είπε, είναι πραγματικά μοναδικά. Αξίζει λίγο από το χρόνο σας για να ακούσετε τις απόψεις του.

«Είμαι της λογικής ότι αλλάζει η κοινωνία και δικαίως πρέπει να αλλάξει. Δεν ήθελα να σταθώ σε ονόματα και καταστάσεις. Δεν θα έπρεπε να βγαίνω να μιλάω, αλλά ο λόγος που το κάνω είναι για να προστατέψω τις φωνές όλων αυτών που βρίσκουν το θάρρος να το κάνουν απέναντι σε φωνές παλαιότερων που δεν αρθρώνουν τον λόγο που πρέπει στην παρούσα κατάσταση. Δεν έχω ακούσει κάποιο από τα θύματα να βγαίνει εκτός ορίων, ούτε τους ανθρώπους που μιλούν γι’ αυτούς, βλέπω μια απίστευτη ηρεμία κι αγάπη. Θα σταθούμε με ηρεμία απέναντι και στους θύτες, γιατί κι εκείνοι έχουν παράπλευρες απώλειες. Μη ξεχνάμε ότι στα θύματα πρέπει να υπολογίζουμε τα παιδιά και τις γυναίκες αυτών των ανθρώπων που έκαναν αυτές τις κακότροπες πράξεις. Δεν είναι η ώρα να ασχοληθούμε με αυτούς. Ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με τους πληγωμένους.

Δε μπορώ να συνέλθω στην κυριολεξία από τη στιγμή που είδα τη συνέντευξη του κυρίου Μοθωναίου. Δεν ξέρω αν αυτή η συνέντευξη πρέπει να ξαναπαίξει κι αντί να βλέπουμε τον κύριο Μοθωναίο, θα πρέπει να βλέπουμε μια φωτογραφία του όταν ήταν έξι ετών. Για να μπορέσουν να καταλάβουν κι αυτοί που δεν καταλαβαίνουν και λένε το «κάτσε φρόνιμα», «ποια είναι η κυρία», «στηρίζω μεν τα θύματα αλλά…»

«Το «κάτσε φρόνιμα» πρέπει να πάει σε όσους αδυνατούν να διαχωρίσουν το φλερτ από την παρενόχληση, σε αυτούς που απέναντι σε βιασμένες ψυχές και κορμιά αναζητούν ευκαιρίες να ξεθάψουν την καριέρα τους ή να συνεργαστούν με ανθρώπους που δε συνεργάστηκαν, πρέπει να πάει σε αυτόν που δε μπορεί να παραδεχτεί το λάθος του και να ζητήσει μια συγγνώμη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ