Ένας μήνας μετά τις γιορτές: Η εικόνα των αθλητών

Γενάρης μήνας και ήδη έχουν συμπληρωθεί 30 πατημένες μέρες στα παρκέ για τους αθλητές μετά τα μελομακάρονα και τις γιορτές.

Σε τι φάση όμως βρίσκονται οι αθλητές; Το σώμα θυμάται; Η επιστροφή στα προ εορτών επίπεδα είναι ταχεία; Τι συνίσταται;

Ο coach Στέφανος Λαμπαδάριος επιχειρεί να απαντήσει στα εν λόγω ερωτήματα, εκθέτοντας τις δικές του σκέψεις και προτάσεις στο «The Momentum.gr».

«Ένα μήνα μετά την επανένταξη του αθλητή στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις λόγω των εορτών και της χριστουγεννιάτικης χαλάρωσης υπάρχει πιθανότητα να μην έχει επανέλθει  πλήρως στο επίπεδο που επιθυμεί ή όπου βρισκόταν πριν από αυτή

Η ομαδική προσπάθεια με ασκήσεις υπεραριθµίας και ασκησιολόγιο με καταστάσεις αμυντικού και επιθετικού transition βοηθούν στην συντήρηση αλλά και στη βελτίωση του επιπέδου της ομάδας.

Μάλιστα, οι συγκεκριμένες ασκήσεις συμβάλλουν καθοριστικά στην επαναφορά της «μνήμης» των σωμάτων των αθλητών. Σε αυτό το σημείο, είναι καθοριστικός ο τρόπος με τον οποίο ο εκάστοτε προπονητής προσδιορίζει την ένταση των ασκήσεων, γιατί καλή η θεωρία, αλλά η συγκέντρωση των αθλητών και η πίστη τους στο πλάνο εναπόκεινται στη μεταδοτικότητα του coach.

Τέλος, δεν ξεχνάμε το κομμάτι ατομική βελτίωση με ασκήσεις έκρηξης και shooting (δείτε ΕΔΩ) μετά από κάποιες εναλλαγές ρυθμού. Η ένταση με την οποία θα κάνουμε όλα τα παραπάνω θα καθορίσουν το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής των αθλητών στα επιθυμητά τους επίπεδα!»

Σ.Κ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ