Εκλογές ΕΟΚ: Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε αναβολή για τις 23 Μαΐου

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε επισήμως την αναβολή της τακτικής γενικής συνέλευσης και των αρχαιρεσιών της Ομοσπονδίας για τις 23 Μαΐου, μολονότι η Νομοθεσία αναφέρει ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν μέχρι τις 31 Μαρτίου! Πλέον αναμένεται η αντίδραση της Πολιτείας και των Νομικών Υπηρεσιών της ΓΓΑ. about:blank

Στο  σημερινό (22/3) έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας  επρόκειτο να οριστεί, μεταξύ άλλων η ημερομηνία της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της ΕΟΚ. Μολονότι, λοιπόν η Νομοθεσία αναφέρει ότι οι αρχαιρεσίες πρέπει να γίνουν μέχρι τις 31 Μαρτίου, η ΕΟΚ ανακοίνωσε την αναβολή των εκλογών για τις 23 Μαΐου!

Πλέον αναμένεται η αντίδραση της Πολιτείας και των Νομικών Υπηρεσιών της ΓΓΑ, από τη στιγμή που στην επίσημη ενημέρωση γίνεται λόγος για παράνομους αποκλεισμούς. Παράλληλα, δεν αποκλείεται η κήρυξη της Ομοσπονδίας ως έκπτωτη και ο ορισμός διοίκησης Πρωτοδικείου με αποκλειστικό γνώμονα τη διεξαγωγή των εκλογών.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ

Το Δ.Σ.  της ΕΟΚ με ομόφωνη απόφασή του  στη συνεδρίαση της 22ας Μαρτίου 2021 αποφάσισε την αναβολή της Τακτικής γενικής Συνέλευσης και των Αρχαιρεσιών  της Ομοσπονδίας  για τις 23 Μαΐου 2021. Η απόφαση αυτή βασίσθηκε  πρωτίστως  στα ακόλουθα δεδομένα: 

1) Στην απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών η  οποία έκανε δεκτό αίτημα  αθλητικών σωματείων μελών της Ομοσπονδίας, που είχαν αποκλειστεί λόγω του ηλεκτρονικού  Μητρώου  της Γ.Γ.Α.  και αναγνώρισε το  δικαίωμά τους  για εγγραφή στο Μητρώο της Ε.Ο.Κ. για συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση με το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται παράνομοι αποκλεισμοί και ακυρότητες  της διαδικασίας.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ