Είναι πολύ ωραία η ζωή

Είναι γεγονός ότι τους τελευταίους εννέα μήνες η ζωή όλων έχει αλλάξει δραματικά, με διάφορες βεβαιότητες και πάγιες απόψεις να υφίστανται σημαντικό κλονισμό εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αυτό σίγουρα είναι η μια πλευρά του νομίσματος, γιατί η δεύτερη έχει και πολλά θετικά για όσους διαθέτουν ισχυρά ψυχολογικά και πνευματικά αποθέματα ψύχραιμης διαχείρισης δύσκολων συνθηκών.

Θα ρωτήσει κάποιος που κολλάει όλος αυτός ο πρόλογος, αλλά κρίνεται αναγκαίος, αν λάβουμε υπόψη μας ότι όλος αυτός ο εγκλεισμός δημιουργεί περισσότερα νεύρα και προφάσεις για διαπληκτισμούς και μεγάλους αφορισμούς σε έργα τρίτων. Στο επίκεντρο της γενικότερης συζήτησης των τελευταίων 24ωρων η εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών και οι απογοητευτικές της εμφανίσεις στη «φούσκα» του Σεράγεβο.

Βαρεθήκαμε

Ακούσαμε, διαβάσαμε και παρακολουθήσαμε πολλές απόψεις και κριτικές εις βάρος των προσώπων της ομάδας, του προπονητή και των αγωνιστικών επιλογών που αποτυπώθηκαν στο παρκέ. Η αιτία των παραπάνω γραμμών δεν είναι η ενίσχυση των συγκεκριμένων απόψεων, ούτε του γενικότερου φαινομένου της παραγωγής αθλητών από τις ακαδημίες και του μοντέλου που επικρατεί.

Δεν θα σπαταλήσουμε μελάνι για αυτά τα θέματα, όχι γιατί δεν αξίζουν, αλλά γιατί δεν διαφαίνεται φως στο απύθμενο σκοτάδι τους. Κουραστήκαμε με τις φιλολογικές αυτές συζητήσεις, που στην τελική  περισσότερη λύπη προκαλούν παρά κουράγιο για μια νέα ηλιόλουστη μέρα. Διαβάζονται άσχημα αυτές οι γραμμές, αλλά είναι «βουτηγμένες» σε σκληρό και ψυχρό ρεαλισμό.

Ανατροφοδότηση

Τηρώντας την εστίασή μας στα πεπραγμένα των προσώπων, θα δώσουμε μια νέα τροφή για σκέψη εξ’ αφορμής του Γιάννη Αθηναίου. Ο Έλληνας αθλητής ήταν η αιτία να διαγραφούν πολλά δημοσιογραφικά κείμενα στο ημίχρονο του αγώνα ενάντια στην Βουλγαρία και να δοθεί μια νέα διάσταση στο δώρο της ζωής.

Ο διεθνής παίκτης πριν δυο καλοκαίρια στάθηκε αρκετά άτυχος, καθώς λίγα 24ωρα μετά την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό και την δεδομένη παρουσία του στο Μουντομπάσκετ της Κίνας, τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο, στο πλαίσιο του αγώνα με την εθνική Σερβίας στις 19/8/2019.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν η χρονιά να πάει χαμένη σε συνδυασμό με τον κορωνοϊό και ο αθλητής να μην έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί με τα πράσινα και να αφήσει το στίγμα του σε μια ομάδα που είχε αγωνιστικό χώρο για τον ίδιο.

Η στροφή του στο τώρα, τον βρίσκει στην ομάδα του Περιστερίου, που με τον ερχομό του Αργύρη Πεδουλάκη, αρχίζει να βρίσκει τον εαυτό του και την αυτοπεποίθησή του. Η χθεσινή του ραψωδία, ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Ήταν μια εμφάνιση που είχε μεγάλη ανάγκη, έτσι ώστε σε ένα βαθμό να γευτεί τους γλυκούς καρπούς της μπασκετικής υπομονής.

Ο Αθηναίου ήταν ο ωραιότερος επίλογος στους αγώνες των προκριματικών του Eurobasket 2022. Πέρα από την πρόκριση της ομάδας στα τελικά, προκρίθηκε και ένα κοινωνικό μήνυμα σε όλους τους αθλητές ανεξαρτήτως επιπέδου Euroleague ή Γ’ Εσκανά: Επιμονή στο κυνήγι των εκάστοτε στόχων μας και συνειδητοποίηση ότι ο αθλητισμός δεν είναι αποκομμένος, αλλά μια σημαντική συνιστώσα της υπόλοιπης κοινωνικής αυτοαξιολόγησης…

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ