«Έγραψε» ο Ιτούδης – Σεμινάριο ο λόγος του για τον ορισμό της ομάδας

Όταν έχεις κάποιες αρχές στο μυαλό σου ή έναν τρόπο σκέψης για τα πράγματα, οι φωνές τρίτων σε αυτά φωτίζουν περισσότερο τις πνευματικές σου ανησυχίες.

Όλοι μας έχουν ένα προσωπικό κώδικα αξιολόγησης για τις συμπεριφορές παικτών και προπονητών στα ομαδικά σπορ. Για το μπάσκετ που αγαπάμε και λατρεύουμε, έχει μοναδικό ενδιαφέρον να προσεγγίζουμε τέτοια θέματα και να προβληματιζόμαστε για την τέλεια εκδοχή των νοοτροπιών.

Ο Δημήτρης Ιτούδης, έδωσε χθες στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ, «Τζάμπολ» ένα μικρό σεμινάριο για τις συμπεριφορές στις ομάδες, αλλά και πώς αυτές τίθενται προς αξιολόγηση. Σίγουρα, το περιστατικό με τον Mike James, ήταν ο οδηγός της κουβέντας αλλά ουσιαστικά τα κέρδη για τους αντίστοιχους προπονητές και παίκτες όλων των επιπέδων, σπουδαία και ανεκτίμητα, εφόσον η περιέργεια και η ανησυχία «γραντζουνούνται» συστηματικά και δεν είναι σε αδράνεια ελέω Survivor και Big Brother…

Τα λόγια του coach:

«Το βασικό για μια ομάδα κι ιδιαίτερα για την ΤΣΣΚΑ Μόσχα είναι ότι έχει σταθερή διοίκηση, αξίες και χορηγό. Εμείς είμαστε εδώ απλά για να κάνουμε όλοι μια προσπάθεια για να υπερασπιστούμε αυτά που ορίζει η ιστορία του συλλόγου. Ο καθένας κρίνεται από την πορεία και τις τοποθετήσεις του. Η καθημερινότητά μας είναι πολύ σημαντική. Όλοι μαζί ορίζουμε τι σημαίνει ομάδα. Δεν χρειάζεται να υπάρχουν εξαιρέσεις, όσον αφορά σε κάποιους αθλητές. Το σύνολο είναι αυτό που απορρίπτει κάποια κακώς κείμενα, το σύνολο σε απορρίπτει όταν παρεκκλίνεις. Στις δουλειές όλων, οι αναμνήσεις που ανακαλούμε είναι αυτές που βοηθήσαμε τον άλλον, που βοηθήσαμε ο ένας τον άλλον. Γι αυτό, όταν λένε ιστορίες οι αθλητές ή οι στρατιώτες, θα ακούσετε να λένε οι μέρες που αισθάνονται γεμάτοι είναι αυτές που βοήθησαν έναν συνάνθρωπό τους, τον συμπαίκτη τους, οποιονδήποτε. Δεν κερδίζει μόνο το ταλέντο σε μια χρονιά, αλλά η κουλτούρα και το πόσο σταθερά έχεις χτίσει τις βάσεις σου. Κανείς δεν μπορεί να είναι πάνω από την ομάδα. Για να μην παρεξηγηθώ, αυτό έχει να κάνει με τις επιτυχίες».

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ