Δραπετσώνα – Ρέντη: Μίλησαν τα «χιλιόμετρα» – Σε ποιους τομείς θέλουν δουλειά οι γηπεδούχοι

Μια ακόμη νίκη πρόσθεσε στο μέχρι τώρα πετυχημένο σερί της η Δραπετσώνα για το πρωτάθλημα της Α΄Ανδρών στην Εσκανά.

Κέρδισε σχετικά εύκολα το Ρέντη και πλέον προετοιμάζεται για το μεγάλο ματς κόντρα στον Ερμή Αργυρούπολης την προσεχή Δευτέρα (7/11).

Το «The Momentum.gr» προχωρά σε μια τεχνική καταγραφή των στοιχείων που παρουσίασαν οι γηπεδούχοι στο παρκέ, από τα όσα παρακολούθησε στο α΄ ημίχρονο.

Τι είδαμε

Αρχικά, η Δραπετσώνα παρουσιάζει αρκετά θέματα στο αμυντικό της κομμάτι, με την αδύνατη πλευρά να «κοιμάται». Σε αρκετές περιπτώσεις ήταν ανύπαρκτη και σε άλλες ετεροχρονισμένη, με αποτέλεσμα να γίνουν φάουλ.

Επίσης, η αντιμετώπιση στα screens ήταν κακή. Στα down screens η ομάδα έπαιζε under και στα side pick σκιά, με τον ψηλό να μην βοηθά. Μάλιστα, επιλεγόταν σκιά (shadow) ακόμα και από το εξωτερικό side pick… Και τοι συγκεκριμένο σημείο στίξης επιλέγεται, καθώς ο αμυντικός βγήκε εκτός γηπέδου, αχρηστεύοντας την παρουσία του στο παρκέ.

Παράλληλα, στα screens των ψηλών του Ρέντη που ήθελα να ποστάρουν, η ομάδα έπαιζε under, ώστε να μη δημιουργηθεί mismatch.

Στο επιθετικό κομμάτι, η ομάδα του coach Καλλιπολίτη επέλεξε μια multi screening offence, με αρκετά «τρακαρίσματα» μεταξύ των παικτών, στοιχείο που δείχνει ότι δεν έχει γίνει αρκετή δουλειά στο εν λόγω τακτικό κομμάτι.

Παρόλα αυτά, η Δραπετσώνα τιμώρησε σε κάθε ευκαιρία την επιλογή του Ρέντη να κλείνει προς τα μέσα, με αξιοσημείωτη ευστοχία από την γραμμή των 6,75.

Πήρε πολλά επιθετικά rebounds και ήταν αρκετά εύστοχη από την γραμμή των βολών, σε αντίθεση με το Ρέντη.

Από πλευράς Ρέντη, θα σταθούμε στον παίκτη με το νούμερο «31»  με την ιδιαίτερη ενέργεια που είχε στο παρκέ. Έπαιρνε σωστές τοποθετήσεις και έδινε άλλη διάσταση στην επίθεση της ομάδας του (δούλευε πολύ στις μάχες εδάφους), όμως δεν μπόρεσε να τροφοδοτηθεί κατάλληλα.

Επιμέλεια: Outsider

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ