Διευκρινήσεις του Κόροιβου Αμαλιάδας για το «απών» στο restart της Α2

Στην δράση επέστρεψε η Α2 Ανδρών το περασμένο Σάββατο (3/4) με τις ομάδες να βιώνουν κάτι πρωτόγνωρο, δεδομένης της μεγάλης απουσίας από τα παρκέ για τόσο χρονικό διάστημα (Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ του αγώνα «Τρίτων – Καρδίτσα»).

Όπως είναι γνωστό, Κόροιβος Αμαλιάδας και Αγρίνιο αποσύρθηκαν από το πρωτάθλημα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα τιμωρηθούν, δεδομένου ότι με βάση την νέα ειδική προκήρυξη δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα τη φετινή σεζόν, διατηρώντας το δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της εν λόγω κατηγορίας.

Σε ανακοίνωσή του, ο Κόροιβος Αμαλιάδας γνωστοποίησε τους λόγους της απόφασης του να μην «κατέβει» στους υπόλοιπους αγώνες του restart.

Αναλυτικά:

«Θα θέλαμε να κάνουμε μία απαραίτητη διευκρίνηση διότι ίσως δεν έγινε απολύτως κατανοητό τι σημαίνει η επιλογή της ομάδας μας ώστε να μην συμμετάσχει στο Μίνι Πρωτάθλημα 7 εβδομάδων της Α2.

– Η ομάδα μας δεν αποχώρησε από το Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης αφού με το νέο φορματ η συμμετοχή στο Μίνι Πρωτάθλημα ήταν προαιρετική.

– Η ομάδα μας δεν υποβιβάζεται από την Α2 με την απόφασή της αυτή, τουναντίον παραμένει στην Α2 Εθνική Κατηγορία και για την περίοδο 2021-2022.

– Οι μισθοί παικτών – προπονητών θα καταβληθούν στο ακέραιο για το διάστημα αυτό, σαν να αγωνιζόταν η ομάδα μας κανονικά.

– Η ομάδα μας έκανε μια επιλογή ανάγκης, διότι το κόστος για την “προαιρετική” αυτή συμμετοχή στο Μίνι Πρωτάθλημα των 7 εβδομάδων δίχως στόχο, θα ήταν τεράστιο, και σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να διακινδυνεύσουμε την καταβολή των μισθών στους αθλητές και προπονητές μας σε ένα τόσο μικρό διάστημα με μηδενικά έσοδα και την παραμικρή κρατική βοήθεια.

– Τέλος υπό αυτές τις συνθήκες και δεδομένης της τεράστιας αγωνιστικής απραξίας των αθλητών μας και με ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, κάτι που έχουμε επανειλημμένα αναφέρει, θα ήταν τουλάχιστον επικίνδυνο να διακινδυνεύσουμε την υγεία των αθλητών μας.

Ο ΚΟΡΟΙΒΟΣ είναι εδώ και θα είναι εδώ και στην φθινοπωρινή κλήρωση της Α2 Εθνικής Κατηγορίας.

Το Δ.Σ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ