Διαιτητές ακατάλληλοι και coaches «έτοιμοι για ξύλο»

Η εισαγωγή στις επίσημες υποχρεώσεις έχει ξεκινήσει για τις ομάδες των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων με το Κύπελλο να έχει την τιμητική του αυτή την περίοδο.

Αρκετά τα ενδιαφέροντα ματς και όποτε μπορούμε, «πεταγόμαστε» σε κάποιο γήπεδο για να πιάσουμε κλίμα και να τσεκάρουμε την ετοιμότητα των ομάδων.

Πρόσφατη βόλτα μας σε αγώνα κυπέλλου ήταν αρκετά αιφνίδια σε επίπεδο εντυπώσεων.

Οι διαιτητές στον εν λόγω αγώνα ήταν ανεπαρκείς – εντάξει λίγοι και μετρημένοι είναι οι καλοί- αλλά αυτό δυστυχώς δεν είναι το «θέμα» μας.

Η προσοχή μας χωρίς τέτοια πρόθεση, αλλά επειδή μας την έδωσαν, πήγε στους πάγκους. Οι αντιδράσεις σε κάτι μη ευνοϊκό αυτόματες και το βίαιο λεξιλόγιό τους, ακόμη πιο τρομακτικό. Ειδικά, ο ένας το πήγε αλλού και εδώ η μη απευθείας αποβολή του από τον ρεφ ήταν το πιο τρανό παράδειγμα ανεπάρκειας του δεύτερου.

Προφανώς ξέρουμε που βρισκόμαστε και δεν προσδοκούμε αγγελικά πλασμένα παρκέ και διακριτικές συμπεριφορές από τους προπονητές. Απλά, απαιτούμε εγκράτεια και λογική σε σωστά πλαίσια. Ακόμα και η έντονη διαφωνία απαιτεί διαχείριση.

Η σκληρή ροή του χρόνου και οι έγνοιες μας δεν μας επιτρέπουν να σκεφτόμαστε τις πράξεις μας και δυστυχώς τα κακώς κείμενα πολλαπλασιάζονται. Αλλά ένας αναστοχασμός για το που βρισκόμαστε και τι είναι πραγματικό σημαντικό στο καθημερινό πεδίο της ύπαρξής μας δεν θα έβλαπτε κύριοι…

Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ