Ατομικές προπονήσεις: Πώς «παντρεύονται» με τις ομαδικές υποχρεώσεις

Το μέγα ζητούμενο των ατομικών προπονήσεων είναι να καλυφθούν οι αγωνιστικές ανάγκες των παικτών. Ωστόσο, ένα μείζον θέμα είναι το πώς οι πρώτες «παντρεύονται» με τις υποχρεώσεις των αθλητών στις ομάδες τους.

Με τον coach Στέφανο Λαμπαδάριο να αφιερώνει χώρο, χρόνο και δουλειά στο συγκεκριμένο κομμάτι, εξηγεί στο «Τhe Momentum.gr» το πώς συνδυάζει την ατομική προπόνηση με τις υποχρεώσεις των αθλητών του στις ομάδες τους.

«Όταν είσαι έτοιμος ατομικά νιώθεις και την αυτοπεποίθηση για να συνεργαστείς με τους συναθλητές σου. Για τον λόγο αυτό, οι ατομικές προπονήσεις λαμβάνουν χώρα δύο με τρείς μέρες πριν από το επίσημο παιχνίδι.

Οι ατομικές προπονήσεις  συμπληρώνουν τις ομαδικές υποχρεώσεις. Για την ακρίβεια αλληλοσυμπληρώνονται. Αυτό συμβαίνει διότι στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης όλα έχουν να κάνουν με ντρίμπλα, πάσα και σουτ. Στις συνεργασίες δύο παικτών και  περισσότερων προαπαιτείται η τελειοποίηση της ατομικής τεχνικής για να μπορούν οι αθλητές να βάλουν τη μπάλα στο καλάθι.

Αυτό ξεκάθαρα έχει να κάνει με τη θέση, τη γωνία ,τους χώρους και τη κατάλληλη στιγμή για να γίνει, ακόμα και στο πιο απλό pick. Οι ατομικές προπονήσεις τελειοποιούν τις προαναφερθείσες προϋποθέσεις, βάζοντας δυνατά θεμέλια για μια πολύ καλή ομαδική συνεργασία».

Στο συγκεκριμένο βίντεο υπάρχουν ασκήσεις από αρχάριο επίπεδο έως πολύ προχωρημένο. Οι πιο σύνθετες ασκήσεις προσαρμόζονται στο πολύ καλό επίπεδο του αθλητή εν αντίθεση με τις απλές που βελτιώνουν την ποιότητα της άσκησης (ισορροπία σώματος, ποιότητα βύθισης, αλτικότητα).

Αυτή η ατομική προπόνηση τοποθετείται σε κάποιο χρονικό  διάστημα της εβδομάδας  έτσι ως ώστε να μην επηρεάζεται η ροή του εβδομαδιαίου προγράμματος της ομάδας του αθλητή.

Κανάλι στο YouTube: Προπονήσεις Ατομικής Βελτίωσης_Stefanos Labadarios

Επιμέλεια: Σ.Κ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ