Αστέρας – Δραπετσώνα: Η τεχνική ανάλυση του αγώνα – Τι πρέπει να αλλάξουν οι ηττημένοι

Ήταν το ματς της αγωνιστικής. Αστέρας και Δραπετσώνα χάρισαν μια κόμη όμορφη μπασκετική βραδιά στην Εσκανά, παρά το γεγονός ότι η τελευταία συνεχίζει να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, μη προβάλλοντας τέτοιες αναμετρήσεις.

Ακολουθεί η τακτική ανάλυση του εν λόγω αγώνα και οι δικές μας προσωπικές αναγνώσεις!

Στο πρώτο ημίχρονο βλέπουμε τις δυο ομάδες να θέλουν να περάσουν την μπάλα μέσα αρχικά, ενώ έπειτα παρατάσσουν 5-out διατάξεις, για να εκμεταλλευτούν τον χώρο που δημιουργείται χαμηλά. Ο Αστέρας ξεκινά με το 12 να είναι ζεστό, αλλά στη συνέχεια ο προπονητής του τον αποσύρει και όταν ξαναμπαίνει δεν τροφοδοτείται επαρκώς. Ο Αστέρας παίζει ένα staggered ώστε να πάρει την μπάλα ψηλά ο 1ος σκρίνερ. Η Δραπετσώνα απαντάει με under τακτική, ούσα διαβασμένη.

Οι φιλοξενούμενοι σε ένα κεντρικό απλό πικ, με το οποίο ο δεξιόχειρας χειριστής μπαίνει στον άξονα, βλέπει την αντίπαλη άμυνα να κλείνει αρκετά προς το κέντρο και έτσι αφήνει ελεύθερα σουτ και -κυρίως αυτό- εύκολες πάσες μιας απόστασης σε αυτά. Το πληρώνει και με το παραπάνω, αφού η Δραπετσώνα είναι ιδιαίτερα εύστοχη από το δεξί άκρο της επίθεσης και ο Αστέρας χάνει τη συγκέντρωσή του, εκτελώντας επιθέσεις σε 2-2 συνεργασίες με ένα απλό πικ και εκτέλεση στο πρώτα 15 δεύτερα. Δεν κυκλοφορεί την επίθεση και βρίσκει αποκούμπι σε κάποιες περιπτώσεις στη σωστή προσέγγιση του 15 που σουτάρει αποτελεσματικά από μέση απόσταση.

Το μαστοριλίκι των τοποθετήσεων

Στην αντίπερα όχθη, εκτός των σουτέρ, το 13 της Δραπετσώνας φαίνεται… μάστορας στις τοποθετήσεις στο χαμηλό ποστ, αφού προστατεύει πολύ αποτελεσματικά την μπάλα, κάνοντας εύκολη τη ζωή του πασέρ, ενώ έχει και πολύ καλά τελειώματα.

Στο 3ο δεκάλεπτο βλέπουμε το παιχνίδι να παίρνει έναν πιο γρήγορο ρυθμό.

Ο Αστέρας βάζει κάποια μεγάλα τρίποντα, όμως συνεχίζει να μαζεύει την άμυνά του προς τα μέσα και τιμωρείται από τα πολύ απλά (πάσα μιας απόστασης, ελεύθερο σουτ) και σε συνδυασμό με τη δραστηριότητα του Κουκουνιά μένει πολύ πίσω.

Στο 4ο δεκάλεπτο, το μπάσκετ έρχεται σε δεύτερη μοίρα, αφού η προσοχή στρέφεεται αλλού και το κλείνουμε εδώ. Ωστόσο αμυντικά ο Αστέρας είναι λίγο βιαστικός κι αγχωμένος. Κάνει συνεχώς παγίδες που δεν λειτουργούν (ή βγάζουν την μπάλα εύκολα από εκεί οι αντίπαλοι ή δίνουν φάουλ) και δέχονται κάποια εύκολα καλάθια. Η Δραπετσώνα αλλάζει συνεχώς γωνίες πάσας για να βρει τον Κουκουνιά στο ποστ και να έρθουν βοήθειες. Η μπάλα σπάει προς τα έξω και έκτοτε υπάρχει transition μισού γηπέδου (ή έξτρα πάσα) και η άμυνα των γηπεδούχων μπαίνει σε αλλεπάλληλα σπριντς.

To sum up

Τέλος, το ζευγάρι αυτό πιθανώς να έχει μεγάλο μέλλον και να διασταυρωθεί εκ νέου στα play offs. Ο Αστέρας για να έχει πραγματική τύχη, χρειάζεται να αλλάξει την αμυντική του τακτική. Άλλη αντιμετώπιση στο κεντρικό pick καταρχάς. Όταν η Δραπετσώνα παίρνει Pick με παίκτη που σουτάρει, ο ψηλός του Αστέρα επιβάλλεται να κάνει flash and recover και αν η μπάλα περνά μέσα στο ζωγραφιστό, ο παίκτης της αδύνατης πλευράς σε ετοιμότητα.

Και το πιο βασικό στοιχείο – ελπίδα του Αστέρα. Οι ψηλοί πρέπει να παίξουν front άμυνα στον ψηλό της Δρατσα. Πρέπει να ματώσουν, καθώς η frontline είναι το κλειδί για να αυξηθούν οι δικές τους πιθανότητες για θετικό αποτέλεσμα σε μια πιθανή σειρά που το φαβορί είναι η ομάδα του Πειραιά.

Επιμέλεια: Outsider, Σ.Κ

Πηγή βίντεο: Basketoupoli

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ